13.2 APP - Cl@ve PIN

Aplicació gratuïta per a dispositius mòbils intel·ligents (smartphones i tauletes) amb sistemes operatius iOS o Android.“Cl@ve PIN” és un sistema d'autenticació i signatura electrònica no avançada.

Pantalla:APP Clau PIN

Per a poder utilitzar l'aplicació, es necessita el registre previ en el sistema Cl@ve PIN.Si no s'està registrat i s'intenta activar l'aplicació mòbil amb un NIF/NIE, l'aplicació ho detectarà i mostrarà l'esmentat web de registre.

Cl@ve és un sistema que permet a les persones físiques identificar-se davant de l'Administració mitjançant claus concertades.Es tracta d'una plataforma comuna per a la identificació, autenticació i signatura electrònica.Està basat en l'ús d'una clau triada per l'usuari i un PIN comunicat directament a la pantalla del seu dispositiu.

Esta aplicació permet una vegada introduïdes les dades per primera vegada, que els mateixos queden gravats de forma permanent.Per tant, es pot obtindre el PIN, fàcil, àgilment i de manera immediata.La seua validesa és limitada en el temps, la qual cosa fa que siga més segur.

Activada l'aplicació al dispositiu mòbil les peticions de PIN són molt senzilles i il·limitades.

Quan es descarrega l'aplicació se sol·liciten els següents permisos:

• Accés a internet i comprovació estat de la xarxa:per a comprovar que es pot accedir als servidors corresponents per a prestar el servici adequadament.

• Cambra:per a l'escaneig del codi QR de les cartes d'invitació.

• Llanterna:per a escanejar codis QR en condicions de baixa il·luminació.

• Vibració:vibracions en prémer les tecles.

• Estat del telèfon:per a associar el dispositiu amb el NIF i mantindre la política de nombre màxim de dispositius.

• Google Play Services:per a fer ús de les notificacions push de google.

Enllace a fullets la seguretat és Cl@ve