Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil confisquen 7.740 quilos d'haixix ocult en rotles de plàstic d'hivernacle

Detinguda una persona i intervinguts dos vehicles.

 

L'Agència Tributària i la Guàrdia civil han confiscat 7.740 quilos d'haixix el matí del 31 de gener a Níjar, Almeria.La droga estava en un contenidor que transportava 320 rotles de plàstic per a hivernacle, 185 contenien haixix al seu interior.La droga s'ocultava en uns tubs de PVC folrats amb una capa de plom per a evitar la seua detecció mitjançant escàner.Una persona ha sigut detinguda i intervinguts dos vehicles

El contenidor ja havia sigut localitzat anteriorment al port de València, provinent de Casablanca.La investigació va trobar proves de l'existència de la droga al seu interior i va previndre la Fiscalia Especial Antidroga que va autoritzar el seu lliurament controlat.Equips de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i Guàrdia Civil van establir llavors un discret dispositiu de seguiment i control del contenidor.

A les huit del matí del dia 31 de gener el transport va arribar a una nau del Polígon Industrial de la Granatilla a Níjar (Almeria).En eixe moment es va procedir a la confiscació del contenidor i la detenció de la persona que ho esperava.El recompte de la droga va llançar un pes de 7.740 quilograms.

El detingut, a qui s'han intervingut dos vehicles, posseïx un xicotet negoci de productes per a l'agricultura i ha passat a disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 4 d'Almeria.

Actualment s'estan realitzant investigacions complementàries i no es descarten pròximes detencions.L'enviament d'haixix en contenidors és un sistema nou, sent este el primer enviament d'estes característiques que es detecta.