Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària intervé més de 185.000 agafes de reconegudes marques al port de Barcelona

Operació ‘Big Black’

  • La captura es troba entre les majors d'estes característiques efectuada fins la data en un port espanyol
  • La mercaderia es trobava allotjada en un total d'11 contenidors provinents de la Xina que anaven destinats al circuit il·lícit baix l'aparença d'un envie formal a les marques que se suplantaven
  • El valor del material confiscat, format íntegrament amb caçadores i camises, s'estima en 4,9 milions d'euros

 

25  de  novembre de 2016.- L'Agència Tributària ha intervingut un total de 185.838 agafes de vestir de reconegudes marques que havien arribat en dos enviaments procedents de la Xina al port de Barcelona en el lapse d'un mes. L'operació, denominada ‘Big Black’, ha portat a una de les majors captures d'estes característiques efectuada fins la data en un port espanyol, sent la més important dels últims anys.

L'operació ‘Big Black’ arranca el 13 de setembre passat, quan arriben al port de Barcelona sis contenidors amb roba procedents de la Xina. En el marc de l'increment de controles que es vénen realitzant per a evitar la introducció de mercaderia falsificada en el territori nacional, Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Barcelona decidix seleccionar tots ells per al seu control.

Els funcionaris comproven que ambdós contenidors eren remesos per dos empreses diferents a una reconeguda marca de tèxtil. Tanmateix, tant el procediment com el circuit utilitzat per a l'arribada de la mercaderia i la seua importació no era l'habitual, pel que la Unitat de Vigilància Duanera de Barcelona va decidir aprofundir en les investigacions.

Després de comprovar que l'empresa tèxtil suposadament receptora de la mercaderia, ja que era a qui venia destinada la mercaderia, realment no tenien coneixement de l'operació ni havien realitzat l'encàrrec, Vigilància Duanera va decidir inspeccionar físicament els contenidors, descobrint un total de 25.360 caçadores i 101.400 camises, que van resultar falses segons els informes dels pèrits de les marques afectades.

Posteriorment, el passat 14 de novembre, com continuació de les investigacions es va detectar un nou envie de cinc contenidors més per part d'una de les dos empreses xineses que havien efectuat l'enviament anterior. Després de procedir també a la inspecció de de la mercaderia, s'acaben intervenint 28.278 caçadores i 30.800 camises més, de diferents marques, igualment falsificades.
 
La Unitat de Vigilància Duanera de Barcelona ha instruït el corresponent atestat i lloc la mercaderia a disposició judicial en tant s'espera a la seua destrucció. Mentrestant, continuen obertes les investigacions a l'efecte de determinar majors detalls sobre l'origen i circumstàncies dels enviaments.