Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària i la Policia Nacional realitzen al port d'Algesires la major captura de cocaïna fins la data a Espanya

Gairebé 9 tones de cocaïna en un contenidor procedent de Colòmbia

  • Un dispositiu de seguiment del contenidor va portar a la detenció a Málaga de tres persones relacionades amb l'empresa importadora i al posterior arreste a França de dos membres més de l'organització
  • Es tracta del major partida de cocaïna a Espanya i el major en contenidor a tot Europa
  • La cocaïna venia oculta entre algunes de les 1.080 caixes de plàtans que portava el contenidor que procedia d'una empresa colombiana i que havia sigut carregat en el port de Torbe (Colòmbia) nica de declaracions, les dues noves vies que complementen la presentació des de la pàgina de l'Agència a través de ‘RENDA WEB’

25 d'abril  de 2018.- Funcionaris del Departament de Duanes i Impostos Especials de l'Agència Tributària i agents de la Policia Nacional-Brigada Central d'Estupefaents han realitzat al port d'Algesires la major captura de cocaïna efectuada fins el moment a Espanya i la major en contenidor a tot Europa, havent confiscat un total de 8.740 quilograms d'este estupefaent, que venien ocults en un contenidor de plàtans procedent de Colòmbia i que viatjava en el vaixell ‘Lucie Schulte’.

Investigadors de l'Agència Tributària i la Policia Nacional venien controlant les operacions de l'empresa expedidora de la mercaderia a Colòmbia i de l'empresa importadora a Espanya. Fruit d'estes investigacions conjuntes, i a través de la col·laboració internacional, es va tindre coneixement d'un envie sospitós de transportar substancia estupefaent dirigit al port d'Algesires.

L'expedició sospitosa estava constada per tres contenidors, de la qual revisió finalment es va realitzar el passat diumenge 22 d'abril de manera discreta al port d'Algesires. L'actuació es va realitzar per funcionaris de Vigilància Duanera de la Delegació Especial de l'Agència Tributària a Andalucía i agents de Policia Nacional, i com a resultat de la mateixa es van capturar 8.740 quilograms de cocaïna baix una primera capa de plàtans.

La cocaïna venia oculta entre diverses de les 1.080 caixes de plàtans que portava el contenidor que procedia d'una empresa colombiana i que havia sigut carregat en el port de Torbe (Colòmbia).

Seguiment del contenidor

Una vegada baixada la droga, de manera immediata a la captura es va sol·licitar a la Fiscalia Especial Antidroga autorització per a l'entrega vigilada del contenidor, a l'efecte d'identificar als responsables de l'operació, i establint en paral·lel una vigilància en el previsible destí del contenidor.

Finalment, el seguiment del contenidor va conduir als investigadors al destí previst, una nau industrial de Málaga capital en interior del qual es va realitzar la detenció de tres persones de nacionalitat espanyola relacionades amb l'empresa importadora.

Altres dos empresaris membres de l'organització que s'havien donat a la fuga també han sigut finalment detinguts. Es tracta de dos persones de nacionalitat francesa i residents a Málaga de la qual detenció ha sigut possible gràcies a una orde europea de detenció i a les gestions de la Duana francesa i la OCN de Sirene Espanya.

Esta operació és el resultat de l'excel·lent coordinació i col·laboració entre les institucions implicades en la repressió del tràfic de drogues a escala nacional i internacional. Les investigacions han sigut coordinades per la Fiscalia Especial Antidroga i el Jutjat d'Instrucció núm. 14 de Málaga. Les diligencies continuen obertes i no es descarten noves detencions.

Una captura històrica

La captura duta a terme a Algesires és la major de la historia del narcotràfic al nostre país en tots els mitjans de transporte i suposa també la major quantitat intervinguda en un contenidor a tot Europa, per damunt del resultat de l'abordatge de l'embarcació ‘Tammsare’ dut a terme en alt mar el 1999 (7,6 tones) per part de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i Policia Nacional.

Nota: S'inclou Annex fotogràfic.