Saltar al contingut principal

Intervingudes més de cinc tones de cocaïna en tres contenidors del Port de Barcelona

Operació conjunta de l'Agència Tributària i de la Policia Nacional

  • Amb esta operació es dóna per desarticulada esta organització formada per sis persones, totes elles treballadors lligats i relacionats amb empreses que treballen en el port
  • S'han realitzat set registres domiciliaris i s'han intervingut 27.370 euros en efectiu, 6 vehicles, telèfons mòbils xifratges i material informàtic

27 de maig de 2019.- Funcionaris de l'Agència Tributària i agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta que ha comptat amb la col·laboració de la Guàrdia de Finança d'Itàlia, han capturat 5.000 quilos de cocaïna allotjats en tres contenidors al port de Barcelona. Amb esta operació es dóna per desarticulada esta organització formada per sis persones, totes elles treballadors lligats i relacionats amb empreses que treballen en el port. S'han realitzat set registres domiciliaris i s'han intervingut 27.370 euros en efectiu, 6 vehicles, telèfons mòbils xifratges i material informàtic.

L'operació ‘Liorna’ es va iniciar el mes de gener d'enguany gràcies a la col·laboració internacional amb autoritats italianes i colombianes que van informar de l'existència de contenidors amb destinació el port de Barcelona que podrien portar estupefaent entre seu carrega. En arribar al Port de Barcelona els investigadors van comprovar este fet i van confiscar de dos contenidors, el primer d'ells amb 643 quilograms de cocaïna i el segon amb 2.443 quilograms.

Després d'esta captura els investigadors van procedir a la detenció d'un ciutadà espanyol que formava part d'una organització centrada en el rescate de la mercaderia il·lícita que arribava a Barcelona mitjançant contenidors marítims. Després d'això, les investigacions realitzades van permetre interceptar un tercer contenidor en una de les Terminals portuàries de Barcelona, amb més de 2000 quilos de cocaïna. Dos informàtics de la pròpia terminal col·locaven els contenidors en llocs de fàcil accés per a seu retirada del recinte portuari.

La novetat utilitzada per la pròpia organització consistia en utilitzar als dos informàtics que treballaven en la terminal portuària per a col·locar els contenidors carregats en zones amb menors mesures de seguretat i a les que accedien membres del grup investigat, sent tots ells treballadors lligats amb el transporte en el recinte del Port de Barcelona i el control d'accessos a una Terminal portuària.

Després de continuar amb la investigació corresponent a arrel de les dades obtingudes amb les confiscacions, s'ha aconseguit la desarticulació completa del grup que operava al port de Barcelona i que permetia l'entrada de cocaïna en grans quantitats, duent-se a terme la detenció de sis persones d'origen espanyol com els principals responsables d'esta organització criminal.

En la investigació s'ha intervingut nombrosa documentació relacionada amb estos fets, terminals mòbils xifratges, suports informàtics per al seu estudi, sis vehicles-sent un dels mateixos un cap tractor-, així com 27.370 euros en efectiu, com a resultat de les set entrades i registres practicats.

Esta actuació posa de manifest la tasca que ve desenvolupant Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Policia Nacional en la lluita contra el tràfic de drogues, treballant en la desarticulació d'estos grups establits als ports d'Algesires, Barcelona i València.

Filmació de l'operació (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-YIoz4SiwBg