Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària captura 3.600 quilos d'haixix en un pesquer a Sanlúcar de Barrameda (Cádiz)

Nou cop al tràfic de drogues

  • Han sigut detingudes dos persones
  • S'han capturat quatre tones d'haixix en dos operacions en Sanlúcar i en Sant Pere d'Alcántara (Málaga)
  • Intervinguts en ambdues actuacions un pesquer, un vehicle totterreny i una embarcació semirígida

  

21 d'agost de 2019.- L'Agència Tributària ha capturat 3.600 quilos d'haixix en un pesquer a Sanlúcar de Barrameda (Cádiz), en una operació desenvolupada a la matinada del 19 d'agost i en la que s'ha detingut als seus dos tripulants.

Esta operació es va iniciar quan els mitjans aeris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària van detectar en diumenge a la nit un pesquer d'uns 14 metres que no seguia les pautes normals de comportament habitual en tasques de pesca, pel que podria haver carregat una indeterminada quantitat de paquets dels que comunament s'utilitzen per a transportar haixix.

A conseqüència d'això, es va establir el corresponent operatiu en el que van participar diferents mitjans navals i aeris de Duanes, iniciant-se un dispositiu de control que va portar a l'abordatge del pesquer, a l'alçada de Sanlúcar de Barrameda (Cádiz).

Es va observar que portava una gran quantitat de fardells en la zona on s'allotjaven les xàrcies, que intentaven ocultar amb estes.

Per això, es va efectuar la detenció dels seus ocupants i el trasllat a port de l'embarcació per a un exhaustiu reconeixement.

Una vegada efectuat un recompte de la droga, es van comptabilitzar 120 bonys, amb un pes aproximat de 3.600 quilos d'haixix de gran puresa, segons l'anàlisi de camp efectuat amb un narcotest.

Els dos detinguts, juntament amb la droga capturada i l'embarcació intervinguda, van anar llocs a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Sanlúcar de Barrameda (Cádiz).

Segona captura en 24 hores

D'altra banda, a la matinada del 20 d'agost, l'operatiu de vigilància aeronaval establit per Duanes va detectar una embarcació semirígida navegant sense llums que s'adreçava cap les platges de Sant Pere d'Alcántara a Málaga.

S'ha activat el dispositiu de control que ha portat a avortar la partida en platja. S'han capturat 11 bonys d'haixix, que llancen un pes aproximat de 400 quilos i s'ha intervingut una embarcació semirígida d'uns set metres d'eslora i un totterreny sostret, amb què pretenien traslladar la carrega. Encara que els responsables van fugir emparats en la foscor de la zona, seguixen les diligencies obertes per a descobrir la seua identitat.

Estes dos operacions són conseqüència del dispositiu de control establit per l'Agència Tributària per al control dels trànsits il·lícits.

Vigilància Duanera: Presentació de denuncies per contraban i delictes relacionats

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es 

 

Filmació de l'operatiu:

Per a accedir a les imatges s'ha d'introduir l'adreça següent web:

https://we.tl/t-nxr1acjmVG