Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària lliura els premis del concurs nacional 2019 per a centres escolars

Educació Cívica-Tributària

  • Alumnes de Lugo, Zaragoza i Palma, guanyadors en una edició que, com a novetat, incorpora una categoria de peces de publicitat, audiovisual o gràfica, al costat de la tradicional de redaccions

  • Es continua així amb una iniciativa que l'Agència va posar en marxa el 2008 en el marc de seus visites a centres escolars per a explicar el sentit social dels impostos i el perjuí que suposa el frau fiscal

  • Abans de l'entrega dels premis, els guanyadors van llegir i van presentar els seus treballs

  • En l'últim curs escolar, 213 formadors de les diferents delegacions territorials de l'AEAT han impartit 2.500 hores de formació a més de 46.000 alumnes, un 30% més que en el curs anterior

11 de novembre de 2019.- L'Agència Tributària ha lliurat hui els premis als alumnes guanyadors i finalistes del concurs nacional 2019 per a centres escolars, certamen que l'Agència convoca en el marc de seu Programa d'Educació Cívica-Tributària i que este any, per primera vegada, incorpora una nova categoria de peces de publicitat, audiovisual o gràfica, al costat de la ja tradicional redacció.

Els alumnes guanyadors, escolars que l'any passat van cursar Primària i Batxillerat en centres de Lugo, Zaragoza i Palma, van rebre, igual que els finalistes, els premis en un acte celebrat a la seu de l'Agència, a què van assistir familiars i professors. Després de l'entrega dels premis per part del director de l'Agència Tributària, Jesús Gascón, els alumnes van llegir i van presentar els seus treballs, escollits entre els prèviament seleccionats per les diferents delegacions territorials de l'Agència.

Tots els treballs guanyadors i finalistes es publiquen en el Portal del Programa d'Educació Cívica-Tributària de l'AEAT i es pot accedir als mateixos a través de l'adreça següent web:

Concurs nacional per a centres escolars 2019

La celebració del concurs forma part d'una sèrie de mesures que tenen per objecte reforçar el Programa d'Educació Cívica-Tributària que l'Agència ve desenvolupant des de l'any 2003.

El programa compta amb la participació de funcionaris que impartixen xarrades a alumnes dels últims cursos d'educació primària, ESO, Batxillerat, Formació Professional i universitats. Les activitats desenvolupades en els centres es completen amb activitats de formació per al professorat i jornades de portes obertes per a col·legis les 52 delegacions provincials de l'Agència.

Formació a 46.000 alumnes

En l'últim curs escolar, 213 formadors de les diferents delegacions territorials de l'AEAT han impartit 2.500 hores de formació a més de 46.000 alumnes, un 30% més d'escolars que en el curs anterior.

L'objecte d'estes xarrades és explicar als més joves el sentit social que té el pagament dels impostos i la seua correspondència amb la despesa pública, així com el perjuí que el frau fiscal suposa per a la societat en el seu conjunt.

S'entén així que la incorporació de continguts d'educació cívica-tributària des de l'escola fins la universitat ajuda als joves a desenvolupar un comportament solidari. Els treballs seleccionats per a este concurs nacional, incorporen estos missatges i mostren la necessitat d'una correspondència ètica entre interessos personals i beneficis comuns en una societat.

Alumnes premiats en el concurs nacional 2019

Categoria – Redacció de Primària

Guanyadora

Elena Páez Burgo, 6é de Primària del CEIP Illa Verde de Lugo.

Finalistes

  • Daniel Paniagua Sánchez, 6é de Primària del col·legi Jesús Maestro de León.

  • Ignacio Pérez Reguera, 6é de Primària del col·legi Sant Joan de la Cruz de León.

Categoria – Redacció d'ESO

Guanyador

Juan Mas de la Natividad, 1r de Batxillerat del IES Pedro de Lluna de Zaragoza.

Finalistes

  • Alba Buenaposada Gutiérrez, 4t d'ESO del IES Augusto González Linares de Santander.

  • Carmen de la Torre Morcuende, 3r d'ESO del col·legi Romareda de Zaragoza.

Categoria – Peça publicitària

Guanyador

Andrea Michelle Hurtado Vidal, Sergio Pérez Sánchez, Gorang Puri, Alba Ayuso Cardona i Raquel Garau Martínez, 1r de Batxillerat del IES Son Rullan de Palma.

Finalistes

  • Nerea Jiménez Gallego, 1r CFGM Gestió Administrativa del col·legi Santa María Micaela – Adoratrius de Cartagena.

  • María Gamallo Martínez, 1r de Batxillerat del IES Valle-Inclán de Pontevedra.