Saltar al contingut principal

L'Agència Tributària intervé 220 quilos de metanfetamina a Madrid i desmantella el laboratori on es processava

Una de les majors captures de metanfetamina a Espanya

  • Detingut el responsable de fabricar el producte

  • El preu de la metanfetamina en el mercat negre podria haver assolit els nou milions d'euros

  • L'organització introduïa la droga per via aèria, oculta en enviaments de maons de construcció

12 de desembre de 2019.- L'Agència Tributària ha desmantellat a Madrid un laboratori dedicat a processar metanfetaminas per a la seua transformació en ‘vidre’. En l'operació s'han capturat 220 quilos de metanfetamina, fet que suposa una de les majors captures d'este tipus de droga realitzada a Espanya. A més, en l'operació, coordinada amb les autoritats duaneres dels Estats Units, s'ha detingut a la persona responsable de la fabricació de les substancies estupefaents.

Els funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Madrid van localitzar dos habitatges de l'organització en el barri madrileny de Vallecas, malgrat les mesures de seguretat utilitzades per l'organització delictiva, que vigilava els moviments de les persones en la zona. En un d'aquests pisos es trobava el laboratori i l'altre era utilitzat per a la distribució de la droga.

Una vegada localitzada l'habitatge que podia allotjar el laboratori, i extremant la prudència a l'hora de vigilar la zona, els investigadors van aprofitar l'arribada a Espanya d'un envie de metanfetamina procedent dels Estats Units per a iniciar l'operatiu d'entrada. En este punt, i a fi d'evitar la destrucció de les proves, es va detindre al receptor abans que s'introduïra novament en l'habitatge.

Amb l'autorització judicial corresponent es va registrar el pis, trobant en el seu interior droga ja elaborada, restes de metanfetaminas i els ensaries necessaris per a la seua elaboració. També es van trobar fins 100 quilos de substancies químiques utilitzades per a processar el producte, com àcid clorhídric, tolué, acetona i insípida càustica; tot això en botes industrials. L'emmagatzematge d'estos productes en un habitatge particular i la seua manipulació sense les corresponents mesures de seguretat és perillós i podria causar incendis.

Droga oculta en maons

L'organització investigada introduïa a Espanya la metanfetamina per via aèria, oculta en enviaments de maons de construcció, utilitzant diverses direccions d'entrega per a evitar els possibles controles dels investigadors. La mercaderia tenia el seu origen a Mèxic i s'enviava als Estats Units per a la seua posterior introducció a Espanya, pel que la investigació s'ha coordinat amb les autoritats duaneres dels Estats Units (HSI). L'operatiu desplegat pels funcionaris de Vigilància Duanera ha comptat també amb la participació del Laboratori Central de Duanes de l'Agència Tributària.

En l'operatiu s'ha detingut a una persona – el responsable del processament de la droga –, s'han intervingut un total de 220 quilos de metanfetaminas i uns 100 quilos de substancies per al seu processament, així com els útils per a les mescles, borses i una bàscula on preparaven les dosis.

El preu de la metanfetamina en el mercat negre hauria assolit una xifra aproximada de 8.800.000 euros (uns 40 euros per gram). El ‘vidre’ és una substancia altament addictiva i molt potent que causa greus danys en el sistema nerviós i neuronal del consumidor.

L'èxit de l'operació radica no només en la quantitat de metanfetamina intervinguda, sinó en el descobriment del laboratori on s'elaborava i la detenció de la persona responsable de la fabricació del producte. Les investigacions seguixen obertes.


Vigilància Duanera: Presentació de denuncies per contraban i  delictes relacionats

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es


Filmació de la droga i el material de processament confiscat (per a baixar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-YlhZFMUIAA