Salta al contingut principal

Intervinguts més de 133.000 parells de sabatilles falsificades en dos polígons industrials

Operació conjunta de l'Agència Tributària, la Policia Nacional i la Policia Municipal de Madrid

  • En total s'han detingut a deu persones (cinc a Fuenlabrada i cinc a Elx) i s'han realitzat 20 inspeccions (cinc en establiments i vuit en magatzems de Fuenlabrada, i set en naus industrials d'Elx)
  • Durant les inspeccions s'han intervingut a prop de 76.000 euros en efectiu i gran quantitat d'anagrames de les marques amb les que falsificaven les sabatilles

10 de març de 2023.- Funcionaris de l'Agència Tributària, en una operació conjunta amb la Policia Nacional i la Policia Municipal de Madrid, han intervingut més de 133.000 parells de sabatilles falsificades en dos polígons industrials de Fuenlabrada i Elx. En total s'han detingut a deu persones (cinc a Fuenlabrada i cinc a Elx) i s'han realitzat 20 inspeccions (cinc en establiments i vuit en magatzems de Fuenlabrada i set en naus industrials d'Elx). Durant les mateixes s'han intervingut a prop de 76.000 euros en efectiu i gran quantitat d'anagrames termos adhesius de les marques amb les que falsificaven les sabatilles.

Es tracta d'una operació desenvolupada en el marc de l'Acció Operativa FakeStar, de la prioritat EMPACT de Delictes contra la Propietat Industrial, i que va iniciar el 2022 amb la interposició d'una denúncia per part d'un empleat d'un establiment en la que donava compte d'un presumpte delicte contra la propietat industrial, materialitzat en la comercialització de sabatilles d'esport falsificades.

Arran del que és anterior es va procedir a establir diferents dispositius conjunts de vigilància i seguiment en els llocs on es tenia constància de la comercialització dels productes falsificats, fruit dels quals es van dur a terme un total de 20 inspeccions, en les que van confiscar un total de 75.965 euros i gran quantitat d'anagrames termos adhesius de les marques amb les que falsificaven les sabatilles.

En total s'ha detingut a deu persones – cinc a Fuenlabrada i cinc a Elx – i es va prendre declaració a una altra persona com investigada no detinguda. A tots ells se li imputa un delicte contra la propietat industrial.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-XIwOArdQHL