Sancions internacionals
Aquí trobaràs informació sobre les sancions, que amb la intenció de l'enfortiment de la seguretat internacional, la defensa de la democràcia i dels drets humans, són imposades en l'àmbit internacional
Les sancions internacionals constitueixen un element central de la política exterior i de seguretat comuna, principal objectiu del qual és enfortir la seguretat internacional, la defensa de la democràcia i dels drets humans, d'acord amb els principis de la Carta de les Nacions Unides i amb el que disposa l'article 21 del Tractat de la Unió Europea.
L'aplicació d'aquestes mesures ha anat evolucionant amb el temps, de manera que, avui dia, persegueixen generar el major impacte possible sobre les persones responsables d'atacar aquests valors i tracten minimitzar els efectes humanitaris adversos.
A la Unió Europea les mesures restrictives es configuren com una eina clau de la Política Exterior i de Seguretat Comuna (PESC) i s'usen per a la defensa dels seus interessos estratègics i la protecció dels seus objectius fonamentals a l'exterior.
En relació amb el comerç de mercaderies, les mesures poden incloure prohibicions o restriccions a la importació i/o exportació de determinades mercaderies.
A l'efecte de conèixer si una determinada mercaderia està subjecta a limitacions en relació amb un determinat territori, es pot consultar la base de dades TARIC de la Unió Europea en aquesta mateixa pàgina