Salta al contingut principal

Canvi de certificats electrònics del Portal i la Seu Electrònica de l'Agència Tributària

El proper 16 de març de 2021 l'Agència Tributària procedirà a canviar els certificats electrònics que s'utilitzen per oferir serveis als contribuents. Aquest canvi permetrà seguir accedint als serveis de la Seu Electrònica de l'Agència Tributària sense que existeixi el risc de què es pugui impedir l'accés des del navegador que utilitzen habitualment.

Els nous certificats electrònics seran signats pel prestador de serveis de certificació GlobalSign. Aquests certificats electrònics estan reconeguts pels principals navegadors i la màquina virtual de Java. Els dominis afectats per aquest canvi són:

  • agenciatributaria.gob.es

  • agenciatributaria.és
  • aeat.és

En el cas d'entitats que accedeixin des d'aplicacions desenvolupades expressament per utilitzar els serveis de l'Agència Tributària és necessari que confirmin que els seus sistemes admetran els nous certificats electrònics quan invoquin els serveis. Per fer-ho, serà necessari que revisin si els seus sistemes confien en els certificats de l'Autoritat de Certificació (AC) amb els que se signaran els nous certificats electrònics de l'Agència Tributària.

A continuació, s'adjunten aquestes claus públiques AC ROOT e AC INTERMÈDIA de GlobalSign perquè es puguin descarregar i configurar si fora necessari.