Salta al contingut principal

Modificació de guies XML de declaracions duaneres en l'entorn de proves

Assumpte: modificació de guies XML de declaracions duaneres en l'entorn de proves.

El proper 7 de març cap a les 15h canviarem els wsdl del web services de ETD, EXS, G3, G5, Consulta de DSDT, DVD-CAU, Importació, T2L, H7, enviaments de documents digitalitzats, DIVA i ContenedoresServicioWeb (aquests dos últims ja realitzat) amb la finalitat d'adaptar-nos a la migració de l'entorn de Preproducció accessible per Internet de l'AEAT prevista per al proper 21-Marzo, tal com reflecteix la notícia publicada al mes de gener:

https://preportal.aeat.és/PREEXTERIORS/Inici/Inici.html

https://www7.aeat.és/PREEXTERIORS/Inici/Inici.html

  • En ella es comunicava el tancament entre altres del servidor www7.aeat.és, entre d'altres, que és que actualment tenim configurat per a proves. Tampoc serà possible usar els ports de proves, deprecados des de fa força anys, amb la nomenclatura "www1.agenciatributaria.gob.es / @@DOTSREPETITION0@@ / @@DOTSREPETITION1@@ P XSOAP en lloc de V XSOAP

    Per exemple, el següent:

    -- Port de proves antic (DEPRECATED). Es desaconsella el seu ús.

    Old testing port (DEPRECATED). Its utilitzi is discouraged.-->

    <wsdl:port name="IE615V3Pruebas" binding="IE615V3:IE615V3SoapBinding">

    <wsdlsoap:address location="https://www1.agenciatributaria.gob.es/wlpl/inwinvoc/és.aeat.dit.adu.adrx.ws.IE615P3SOAP"/>

    </wsdl:port>

  • El canvi implica la modificació dels endpoint (ports del wsdl) de preproducció. Fins ara havia un únic port de proves en el servidor www7 i, en alguns ws, a més el...PxSOAP deprecado. Passarà a haver dos ports de proves:

    "prewww1.aeat.és" per a certificats electrònics personals

    "prewww10.aeat.és" per a certificats electrònics de segell

  • En ETD a més aprofitem el canvi per incloure un port addicional en producció per a certificats electrònics de segell  "www10.agenciatributaria.gob.es" ja existent a la resta de web services.

    No pateix canvi algun el port de producció que actualment usen els vostres sistemes. El procés de declaracions duaneres via web service en producció no es veurà afectat.

    Tampoc es veurà alterat el procés declaratiu de EDIFACT ni en producció ni en els enviaments de proves.

  • Aquest comunicat se cenyeix a informar-vos del moment en què farem efectiu aquest canvi en ETD, EXS, G3, G5 i Consulta de DSDT. La resta de declaracions duaneres ja han efectuat la mateixa modificació o el realitzaran en els propers dies.

  • Des de la nostra Àrea de Seguretat ens sol·liciten que reiterem el següent missatge sobre l'ús de l'entorn de proves (preproducció):

    Per a què es pot utilitzar aquest entorn de PREPRODUCCIÓ?

    Aquests llocs web estan destinats a oferir exclusivament proves en un entorn de PREPRODUCCIÓ per facilitar la integració i validació de serveis que l'Agència Tributària determini publicar en aquest entorn i s'hagi autoritzat perquè es puguin utilitzar per realitzar les proves. Aquests serveis només permetran realitzar proves de models i consultar el presentat en les mateixes condicions que els serveis en Preproducció.

    Es recorda que aquest entorn només s'ha d'utilitzar per realitzar aquest tipus de proves puntuals i en cap cas per realitzar proves massives, validacions integrades en processos de presentació en producció, etc. Si es detecten usos que es considerin abusius es podran adoptar mesures per bloquejar l'accés.