Salta al contingut principal

Suspensió per a l'any 2023 de determinades preferències aranzelàries concedides a alguns països beneficiaris del SPG

El passat 30 de juny es va publicar en el Diari Oficial de la UE el REGLAMENT D'EXECUCIÓ (UE) 2022/1039 DE LA COMISSIÓ de 29 de juny de 2022 pel qual s'estableixen disposicions d'aplicació del Reglament (UE) núm. 978/2012 del Parlament Europeu i del Consell pel que fa a la suspensió per a l'any 2023 de determinades preferències aranzelàries concedides a alguns països beneficiaris del SPG.

D'acord amb l'article 8.1 del Reglament (UE) n.o 978/2012, les preferències aranzelàries del règim general del Sistema de Preferències Generalitzades (SPG) han de suspendre's respecte als productes d'una secció del SPG originaris d'un país beneficiari del SPG si, durant tres anys consecutius, el valor mitjà de les importacions en la Unió de tals productes procedents d'aquell país supera els llindars indicats en l'annex VI d'aquest Reglament.

Els països per als quals se suspenen determinades preferències aranzelàries són l'Índia, Indonèsia i Kènia i la llista de seccions del SPG en les que se suspenen les preferències aranzelàries estan recollides en l'Annex del Reglament d'Execució recentment publicat.