Salta al contingut principal

Adhesió d'Ucraïna al Conveni de Trànsit Comú i al Conveni sobre la simplificació de formalitats en el comerç de mercaderies

Des d'aquesta data les operacions de trànsit en les que figuri Ucraïna com país d'origen, circulació o destinació de la mercaderia, deuen estar degudament garantides, essent obligació del titular del règim de trànsit constituir una garantia amb l'objectiu d'assegurar el pagament de l'import dels drets d'importació corresponents al deute duaner i altres gravàmens que puguin néixer respecte a les mercaderies incloses en el règim de trànsit. En aquesta garantia haurà de figurar la identificació (cognoms i nom o raó social i direcció completa) del representant del fiador a Ucraïna.

En el cas de disposar d'una autorització de garantia global o dispensa de garantia prèviament concedida per realitzar operacions de trànsit, si es desitja que aquesta autorització estengui els seus efectes a les operacions a realitzar amb Ucraïna, s'haurà de sol·licitar una modificació de la mateixa amb l'objectiu d'incloure Ucraïna en l'àmbit geogràfic de validesa dels països de trànsit comú (Casella 1/5 Autorització garantia global/dispensa de garantia).

Els avals prèviament aportats per assegurar operacions de trànsit seran vàlids per realitzar operacions amb Ucraïna sempre que es realitzin les adaptacions necessàries en el text dels mateixos que reflecteixin l'extensió dels seus efectes a aquestes operacions..

En l'enllaç adjunt trobarà la informació publicada sobre això per la Direcció General de Fiscalitat i Unió Duanera (DGTAXUD) de la Comissió Europea.

Customs: Ukraine to join the Common Transit Convention and the Convention on the Simplification of Formalities in Trade in Goods on 1 October 2022 (europa.eu)