Salta al contingut principal

Adaptació del sistema DIVA als nous tipus impositius

S'adapta el sistema DIVA per a l'admissió dels decimals que inclouen els nous tipus impositius en els seus dígits. A partir del 23 de setembre de 2024 es podran realitzar proves per comprovar el seu correcte funcionament.

  • Tipus impositiu aplicable temporalment a aliments bàsics inclòs l'oli d'oliva

    Des de l'1 d'octubre fins al 31 de desembre de 2024, s'aplicarà el tipus del 2% de l'IVA i el tipus del recàrrec d'equivalència del 0,26% als següents productes:

    1. El pa comú, així com la massa de pa comú congelada i el pa comú congelat destinats exclusivament a l'elaboració del pa comú.

    2. Les farines panificables.

    3. Els següents tipus de llet produïda per qualsevol espècie animal: natural, certificada, pasteuritzada, concentrada, desnatada, esterilitzada, UHT, evaporada i en pols.

    4. Els formatges.

    5. Els ous.

    6. Les fruites, verdures, hortalisses, llegums, tubercles i cereals, que tinguin la condició de productes naturals d'acord amb el Codi Alimentari i les disposicions dictades per al seu desenvolupament.

    7. Els olis d'oliva.

  • Tipus impositiu aplicable temporalment a olis de llavors i pastes alimentàries

    Des de l'1 d'octubre fins al 31 de desembre de 2024 correspondrà el tipus del 7,5% de l'IVA i el tipus del recàrrec d'equivalència de l'1%.