Salta al contingut principal

Entrada en vigor de l'Ordre PJC/756/2024, de 22 de juliol

A partir del proper dia 1 d'octubre que entra en vigor l'Ordre PJC/756/2024, de 22 de juliol, per la qual es delimiten les actuacions a realitzar en els serveis de control oficial en frontera dependents funcionalment del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i del Ministeri de Sanitat. (boe.és), correspondrà al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i al personal inspector dependent funcionalment del mateix; coordinar, organitzar i implementar els controls oficials previstos, entre d'altres, en el Reglament (UE) 2017/625, de 15 de març de 2017, en el lloc de control fronterer de la primera arribada a la Unió o del despatx de lliure pràctica de cada partida de les categories d'animals i mercaderies que s'introdueixi en la Unió.

Les funcions del Ministeri de Sanitat i Consum en matèria de sanitat exterior quedaran reduïdes i serà el MAPA, que agruparà els controls fitosanitaris i veterinaris, qui emeti els certificats.

S'ha donat d'alta una nova mesura TARIC:

Tipus de Mesura: AGR - Control en Frontera MAPA que s'aplicarà a partir de l'1 d'octubre a Algesires com projecte pilot al que s'aniran incorporant altres recintes duaners successivament.

Afectarà, de moment, als cap 07 i 08, en DPL a través de VUA i a la introducció mitjançant filtres.

S'ha creat també un nou document per a la casella 44:

1419 - MAPA No apte per Higiene

Aquest document s'utilitzarà per certificar el rebuig que farà el MAPA no per raons fitosanitàries sinó per motius d'higiene (salut pública). En aquests casos no poden emetre un CHED-PP "No apte" i tampoc un" No és procedent" perquè, encara que no és procedent control fitosanitari, ha de suspendre's el llevant perquè la mercaderia no és apta per a consum humà.