Salta al contingut principal

Errors en declaracions de trànsit despatxades en la duana de partida

Es recorda als operadors que una vegada despatxada la declaració de trànsit en la duana de partida, aquesta declaració no pot ser objecte de rectificació.

En cas d'error en la mateixa, que afecti a la naturalesa de l'operació, i que hagi de ser esmenada, els operadors tenen l'opció de sol·licitar a la duana de partida, a través del Registre electrònic, la invalidació d'aquesta declaració, amb l'objectiu de presentar la correcta.

Només en situacions excepcionals i sempre que la mercaderia objecte de declaració es trobi en la mateixa ubicació declarada inicialment, podrà l'operador rebre el trànsit i sol·licitar permís per descarregar en aquesta ubicació. Una vegada ultimat el trànsit podrà procedir a presentar la nova declaració correcta.

Es consideren situacions excepcionals les següents:

  • Necessitat d'embarcament fora de l'horari d'atenció del recinte corresponent.
  • Termini d'ultimació molt proper al venciment establert en la pròpia declaració de trànsit.
  • Qualsevol altra autoritzada expressament per la duana de partida.

En cas que es faci ús d'aquesta possibilitat, l'operador haurà de tenir en compte el següent:

  • Serà necessari justificar a posteriori el motiu de tal urgència i que la mercaderia es troba en la ubicació declarada inicialment mitjançant l'aportació de la corresponent documentació acreditativa per Registre General d'Entrada (RGE). Per això en aquest RGE l'assumpte serà: JUSTIFICACIÓ ULTIMACIÓ EN UBICACIÓ DE EXPEDICIÓN+MRN de la declaració de trànsit.

  • Si es troba en ubicació pública no podrà sol·licitar ultimació automàtica a la duana. (INDICADOR 007 Ultimació automàtica U no haurà d'emplenar-se, atès que existeixen discrepàncies en tenir algun error la declaració).

  • Si es troba en ubicació privada sense permís a la descàrrega, en enviar el missatge CC044 haurà d'incloure les discrepàncies corresponents a l'error en la declaració.

  • No és possible fer ús aquesta possibilitat sense abans haver presentat RGE sol·licitant la invalidació, si ens trobem en horari d'atenció del recinte corresponent.