10.7.1. Per naixement o adopció de fills

Els contribuents podran deduir les següents quantitats per cada fill nascut o adoptat durant el període impositiu, sempre que generin el dret a l'aplicació del mínim per descendents.

1. 100 euros en el cas de part o adopció d'un només fill.

2. 500 euros en el cas de part o adopció de dos fills.

3. 900 euros en el cas de part o adopció de tres o més fills.

El que genera el dret a cadascuna d'aquestes deduccions és el nombre de fills en cada part, no el nombre de naixements durant l'exercici.

Requisits

• La suma de la base imposable general i la de l'estalvi no ha de superar la quantitat de 27.000 euros en tributació individual o de 36.000 euros en tributació conjunta.

• Per a l'aplicació d'aquesta deducció es tindran en compte les normes per a l'aplicació del mínim per descendents establertes en la Llei d'IRPF. Quan dos o més contribuents tinguin dret a la deducció respecte dels mateixos descendents el seu import es prorratejarà entre ells per parts iguals. Si algun d'ells no compleix el requisit anterior, l'import de la deducció per als altres contribuents quedarà reduït a la proporció que resulti de l'aplicació de les normes per al prorrateig del mínim per descendents.

Emplenament

La deducció serà calculada pel programa sobre la base de les dades que hagi indicat en les finestres de "Dades personals i familiars".