Elements afectes: Valor de transmissió i adquisició

1. Valor de transmissió

• Import de la transmissió

Com a regla general, es consignarà l'import real pel qual l'alienació s'hagués efectuat.

Per un import real del valor d'alienació es prendrà l'efectivament satisfet, sempre que no resulti inferior al normal de mercat, cas en què prevaldrà aquest.

Quan la transmissió hagués estat a títol lucratiu (herència o donació), es prendrà per un import real el que resulti de l'aplicació de les normes de l'Impost sobre Successions i Donacions,  sense que pugui excedir el valor de mercat.

• Despeses de la transmissió: Es consignaran les despeses i els tributs inherents a la transmissió quant resultin satisfets pel transmitent.

2. Valor d'adquisició

El valor d'adquisició per a elements afectes estarà format per:

• El valor d'adquisició del bé (o cost de producció o valor d'afectació)

• Més: El cost de les inversions o millores efectuades en l'element transmès.

• Menys: L'import de les amortitzacions fiscalment deduïbles, computant-se, en qualsevol cas, l'amortització mínima.

• Menys: L'import de les alienacions parcials que, si escau, s'haguessin realitzat amb anterioritat, així com les pèrdues sofertes per l'element patrimonial.

El programa no té en compte el càlcul dels guanys o pèrdues derivades d'elements patrimonials acollits a l'Actualització de Balanços.