Model 100. Declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques 2022

10.5.29. Per alça de preus

Per tal de pal·liar els efectes de l'alça de preus en l'aplicació de les seves rendes pel cistell de la compra, els contribuents podran deduir les següents quantitats:

• 225 euros, quan l'import de les  bases imposables (general i de l'estalvi) sigui inferior a 20.000 euros.

• 175 euros, quan l'import de les  bases imposables (general i de l'estalvi) sigui igual o superior a 20.000 euros i inferior a 25.000 euros.

• 125 euros, quan l'import de les  bases imposables (general i de l'estalvi) sigui igual o superior a 25.000 euros i inferior a 30.000 euros.

El límit de bases imposables abans assenyalat s'elevarà en 10.000 euros en els casos en els que el contribuent opti per la tributació conjunta.

Es prendrà en consideració les despeses satisfetes en els següents grups que componen el cistell de la compra de l'Índex de Preus de Consum: 01 (aliments i begudes no alcohòliques), 03 (vestit i calçat), 04 (habitatge) i 06 (medicina).

Emplenament

El programa calcularà la deducció en funció del seu nivell de renda.