Rendiments obtinguts per la cessió a tercers de capitals propis
Com exemples poden citar-se, entre d'altres, els següents:
- Interessos de comptes en qualsevol classe d'institucions financeres, incloses les basades en operacions sobre actius financers.
- Interessos, cupons i altres rendiments periòdics derivats de valors de renda fixa.
- Interessos d'actius financers amb retenció efectiva de l'1,2 per 100 per aplicació de la bonificació prevista en la disposició transitòria sisena de la Llei 27/2014, de 27 de novembre, de l'impost sobre societats (BOE del 28).
Les particularitats de les retencions deduïbles corresponents a aquests rendiments es comenten en el Capítol 18
- Interessos derivats de préstecs concedits a tercers.
- Rendes derivades de les operacions de cessió temporal d'actius financers amb pacte de recompra (REPOS). Es denominen així les operacions de venda que inclouen un compromís de recompra, opcional o no opcional, que es realitza en un moment intermedi entre la data de venda i la data d'amortització. Els "REPOS" més comuns es realitzan sobre Obligacions i Bons de l'Estat.
Nota: Vegeu l'article 8 del Reial decret 505/1987, de 3 d'abril, pel qual es disposa la creació d'un sistema d'anotacions en compte per al Deute de l'Estat. L'apartat 2 d'aquest article ha estat derogat per l'article Únic.42 del Reial decret 827/2017, d'1 de setembre, amb efectes des del 18 de setembre de 2017.
- Rendes satisfetes per una entitat financera com a conseqüència de la transmissió, cessió o transferència, total o parcial, d'un crèdit titularitat d'aquella. La renda obtinguda pel cessionari o adquirent es qualifica en qualsevol cas com a rendiment del capital mobiliari.