Individualització de les rendes immobiliàries
Les rendes immobiliàries imputades corresponen a les persones que siguin titulars dels béns immobles, o dels drets reals de gaudeixi sobre els mateixos, dels quals siguin procedents.
Per tant, en el primer cas, seran els titulars dels béns immobles els qui hauran d'incloure les corresponents rendes en la seva declaració; mentre que en cas que existeixin drets reals de gaudeixi sobre l'immoble, la renda s'imputarà al titular del dret en la mateixa quantia que la que correspondria al propietari, sense que aquest últim hagi d'incloure quantitat alguna en la seva declaració en concepte d'imputació de rendes immobiliàries.
Quan no resulti degudament acreditada la titularitat dels béns o drets, l'Administració tributària tindrà dret a considerar com a titular a qui figuri com a tal en un registre fiscal o en qualsevol altre registre de caràcter públic.
En els supòsits en què la titularitat correspongui a diverses persones, la renda corresponent al bé immoble o dret real de gaudi de què es tracti, es considerarà obtinguda per cadascuna d'elles en proporció a la seva participació en aquesta titularitat.
Per consegüent, cadascun dels cotitulars haurà de declarar com a renda imputable la quantitat que resulti d'aplicar a la renda total imputat a l'immoble o dret, el percentatge que representi la seva participació en la titularitat del mateix.
Important: en cas de matrimoni, la renda imputable als béns i drets que, d'acord amb les disposicions reguladores del règim econòmic del matrimoni, siguin comuns a ambdós cònjuges, correspondrà per meitat a cadascun d'ells (llevat que es justifiqui una altra quota diferent de participació). Al contrari, la renda imputable a béns o drets que, d'acord amb les mateixes normes, siguin de titularitat privativa d'un qualsevol dels cònjuges, correspondrà íntegrament al seu titular.