Salta al contingut principal
Manual pràctic IVA 2022.

8. Règim fiscal aplicable a l'esdeveniment «UEFA Europa League 2022»

Amb motiu de la celebració de la final de la «UEFA Europa League 2022» a Sevilla, es regula amb efectes des del 2 de març de 2022, en la disposició addicional sisena del Reial Decret llei 3/2022, d'1 de març, un règim fiscal específic a l'IVA aplicable a l'entitat organitzadora i als equips participants en aquest esdeveniment:

  • No s'exigirà el requisit de reciprocitat establert en el número 2n de l'article 119.1 de la Llei de l'IVA, en la devolució de les quotes a empresaris o professionals no establerts en la Comunitat que suportin o satisfacin quotes de l'Impost com a conseqüència de la realització d'operacions relacionades amb la celebració d'aquest esdeveniment.

  • S'aplicarà el règim de devolució mensual als empresaris o professionals no establerts en el territori d'aplicació de l'impost que tinguin la condició de subjectes passius que suportin o satisfacin quotes com a conseqüència de la realització d'operacions relacionades amb la celebració de l'esdeveniment. No obstant això, aquests empresaris o professionals no tindran l'obligació de la gestió dels Llibres Registre de l'Impost a través de la Seu Electrònica de l'AEAT.

    Els empresaris i professionals no establerts en el territori d'aplicació de l'impost en els que concorrin els requisits previstos en els articles 119 o 119 bis de la Llei de l'IVA, hauran de sol·licitar la devolució de les quotes suportades conforme al procediment establert en aquests articles.

  • Els empresaris o professionals no establerts en la Comunitat, les Canarias, Ceuta o Melilla, o en un Estat amb el que existeixin instruments d'assistència mútua anàlegs als instituïts en la Comunitat, no serà necessari que nomenin un representant a l'efecte del compliment de les obligacions imposades en la Llei de l'IVA.

  • La importació de béns que es vinculin temporalment al desenvolupament i celebració d'aquest esdeveniment, estan exemptes en els termes de l'article 24 de la Llei de l'IVA. El termini màxim d'utilització al que es fa referència en la lletra g) de l'article 9.3º de la Llei de l'IVA, serà per a aquests béns de 24 mesos.

  • No resultarà d'aplicació la regla d'utilització efectiva a la que es refereix l'apartat Dos de l'article 70 de la Llei de l'IVA, quan els serveis siguin prestats per les persones jurídiques residents a Espanya constituïdes amb motiu de l'esdeveniment per l'entitat organitzadora o pels equips participants i estiguin en relació amb l'organització, la promoció o el suport d'aquest esdeveniment.