Salta al contingut principal
Manual pràctic de Societats 2020.

Relació d'activitats prioritàries de mecenatge per a l'exercici 2020

Segons el que disposa l'article 22 de la Llei 49/2002, la Llei de pressupostos generals de l’Estat podrà establir una relació d'activitats prioritàries de mecenatge en l'àmbit dels fins d'interès general esmentats en el número 1r de l'article 3 d'aquesta Llei, així com les entitats beneficiàries, d'acord amb el seu article 16.

A aquests efectes, l'article 5 del Reial Decret llei 18/2019, de 27 de desembre, pel qual s'adopten determinades mesures en matèria tributària, cadastral i de seguretat social, estableix que durant l'any 2020, es consideraran activitats prioritàries de mecenatge les enumerades per a l'any 2018 en la disposició addicional setanta-unena de la Llei 6/2018, de pressupostos generals de l’Estat:

  1. Les dutes a terme per l'Institut Cervantes per a la promoció i difusió de la llengua espanyola i de la cultura mitjançant xarxes telemàtiques, noves tecnologies i altres mitjans.

  2. Les dutes a terme per la Fundació Esport Jove en col·laboració amb el Consell Superior d'Esports en el marc del projecte «Espanya Competeix: en l'Empresa com en l'Esport »amb la finalitat de contribuir a l'impuls i projecció de les  PIMES espanyoles en l'àmbit intern i internacional, la potenciació de l'esport i la promoció de l'empresari com motor de creixement associat als valors de l'esport.

    Els donatius, donacions i aportacions a les activitats assenyalades en el paràgraf anterior tindran el límit de 50.000 euros anuals per a cada aportante.

  3. Les dutes a terme per la Biblioteca Nacional d'Espanya en compliment dels fins i funcions de caràcter cultural i d'investigació científica establerts per la Llei 1/2015, de 24 de març, reguladora de la Biblioteca Nacional d'Espanya i pel Reial decret 640/2016, de 9 de desembre, pel qual s'aprova l'Estatut de la Biblioteca Nacional d'Espanya.

  4. Les activitats de foment, promoció i difusió dels arts escèniques i musicals dutes a terme per les Administracions públiques o amb el suport d'aquestes.

  5. Les dutes a terme pel Museu Nacional del Prado per a la consecució dels seus fins establertes en la Llei 46/2003, de 25 de novembre, reguladora del Museu Nacional del Prado i en el Reial decret 433/2004, de 12 de març, pel qual s'aprova l'Estatut del Museu Nacional del Prado.

  6. La conservació, restauració o rehabilitació dels béns del Patrimoni Històric Espanyol que es relacionen en l'annex XIII d'aquesta Llei.

  7. Els projectes i actuacions de les Administracions públiques dedicades a la promoció de la Societat de la Informació i, en particular, aquells que tinguin per objecte la prestació dels serveis públics per mitjà dels serveis informàtics i telemàtics a través d'Internet.

  8. Els programes de formació i promoció del voluntariat que hagin estat objecte de subvenció per part de les Administracions públiques.

  9. Els programes dirigits a l'erradicació de la violència de gènere que hagin estat objecte de subvenció per part de les Administracions Públiques o es realitzin en col·laboració amb aquestes.

  10. La investigació, desenvolupament i innovació en les infraestructures que formen part del Mapa nacional d'Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars (ICTS) aprovat el 7 d'octubre de 2014 pel Consell de Política Científica, Tecnològica i d'Innovació i que, a aquest efecte, es relacionen en l'annex XIV d'aquesta Llei.

  11. La investigació, el desenvolupament i la innovació orientats a resoldre els reptes de la societat identificats en l'Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i d'Innovació per al període 2013-2020 i finançats o realitzats per les entitats que, a aquests efectes, es reconeguin pel Ministeri d'Hisenda, a proposta del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat.

  12. El foment de la difusió, divulgació i comunicació de la cultura científica i de la innovació dutes a terme per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia.

  13. Les dutes a terme per l'Agència Estatal d'Investigació per al foment i finançament de les actuacions que deriven de les polítiques de R+D de l'Administració General de l'Estat.

  14. Les dutes a terme per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament per a la lluita contra la pobresa i la consecució d'un desenvolupament humà sostenible als països en desenvolupament.

  15. Les dutes a terme per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament per a la promoció i el desenvolupament de les relacions culturals i científiques amb uns altres països, així com per a la promoció de la cultura espanyola a l'exterior.

  16. Les activitats de promoció educativa a l'exterior recollides en el Reial decret 1027/1993, de 25 de juny, pel qual es regula l'acció educativa a l'exterior.

  17. Les dutes a terme per la Fundació ONCE en el marc del Programa de Beques "Oportunitat al Talent", així com les activitats culturals desenvolupades per aquesta entitat en el marc de la Biennal d'Art Contemporani, l'Espai Cultural "Canvi de Sentit" i l'Exposició itinerant "El Món Flueix".

  18. Les dutes a terme per la Fundació ONCE del gos guia en el marc del "Trenta Aniversari de la Fundació ONCE del Gos Guia".

  19. Les activitats que es duguin a terme en aplicació del "Pacte Iberoamericà de Joventut".

  20. Les dutes a terme pel Fons de Beques Soledad Cazorla per a Orfes de la violència de gènere (Fundació Dones).