Salta al contingut principal
Novetats de IAE

Novetats publicades a l'INFORMA durant el mes de setembre

143725-TARIFAS-OBTENCIÓN D'INGRESSOS A TRAVÉS DE PLATAFORMES

L'activitat consistent a realitzar directes en una plataforma de streaming, així com pujar música, essent la seva difusió de caràcter públic, haurà de donar-se d'alta en l'Impost per cadascuna de les activitats que exerceixi. Per tant, haurà de  donar-se d'alta en l'epígraf 961.1 -Producció de pel·lícules cinematogràfiques (fins i tot vídeos), de la secció 1a per pujar vídeos i en la rúbrica que correspongui de l'agrupació 03 de la secció 3a -Activitats relacionades amb la música, per la realització de música.

143726-TARIFAS - BOTIGA COMESTIBLES I TERRASSA

L'epígraf 647.2 (comerç al detall de qualsevol classe de productes alimentaris i de begudes, en règim d'autoservei o mixt en establiments de la qual sala de vendes tingui una superfície inferior a 120 metres quadrats) de la secció 1a no faculta per a la preparació i elaboració de begudes (cafè), en l'establiment on exerceix l'activitat, per ser consumits fora dels esmentats establiments, ni tampoc per disposar de servei de terrassa amb taules per al consum dels productes objecte de venda en el mateix establiment. Si l'establiment i la terrassa on es consumeixen els productes no constitueixen locals separats, per l'elaboració de cafè per portar i per consumir en la terrassa, així com per al consum en l'esmentada terrassa de begudes adquirides en el seu establiment juntament amb uns altres aliments (patates fregides o embotida), haurà de donar-se d'alta en l'epígraf 673.2 de la secció 1a, relativa als serveis d'alimentació en uns altres cafès i bars.

143727-TARIFAS - VA VENIR ELABORAT SOTA DISSENY DE L'AGRICULTOR

La persona que fabriqui un producte, sense efectuar l'execució material, està obligat a tributar per la rúbrica o rúbriques de la secció 1a corresponents a la fabricació del producte de què es tracti. L'elaboració del vi sense execució material, que és realitzada a través d'un celler, i per la posterior venda del vi a la mateixa, haurà de causar alta en l'epígraf 425.1 de la secció 1a -Elaboració i criança de vins-, sempre que l'elaboració del vi es dugui a terme d'acord amb el pla o projecte establert per l'agricultor, productor i propietari del raïm.

143782-TARIFAS - SERVEI DEFENSA JURÍDICA D'OFICI AL DETINGUT

Una persona física que presta serveis d'advocacia en el torn d'ofici exerceix de manera efectiva l'activitat professional d'advocat, per la qual cosa realitza el fet imposable de l'Impost en els termes de l'article 78.1 TRLRHL. Per tant, l'esmentada activitat quedaria classificada en el grup 731 de la secció segona de les Tarifes,-Advocats-.

143783-TARIFAS - ATRACCIONS DE FIRA

L'activitat consistent en l'explotació de diferents atraccions de fira de caràcter ambulant en les fires i/o revetlles de les festes populars dels diferents pobles o ciutats, haurà de classificar-se en l'epígraf 982.4 de la secció primera de les Tarifes,-Altres atraccions, comerç al detall i serveis de restauració propis de fires i revetlles, fora d'establiment permanent-. Aquest epígraf comprèn als subjectes passius que realitzin les activitats ressenyades en la rúbrica exercitant-les en règim d'ambulància en fires i revetlles de caràcter no permanent.

143784-TARIFAS - PARTICIPACIÓ PROFESSIONAL COMPETICIONS D'HÍPICA

L'activitat que desenvolupa una persona, membre de la Real Federació Hípica Espanyola, que exerceix l'esport de l'equitació de manera personal sense vinculació laboral i participa amb caràcter professional en competicions d'hípica, ha de figurar donada d'alta en el grup 047 de la secció tercera de les Tarifes, conforme al previst per l'apartat 4 de la regla 3a de la Instrucció.

143854-EXENCIONES- INCN GRUP DE SOCIETATS (ART. 82.1.C)

En l'IAE , les entitats integrants d'un grup són subjectes passius de l'impost considerades individualment unes d'unes altres. No obstant això, quan hi ha un grup de societats, per concórrer alguna de les circumstàncies establertes en l'art.42 del Codi de Comerç,  l'import net del volum de negoci es referirà al conjunt d'entitats pertanyents a aquest grup independentment de l'obligació de consolidació comptable, per a  l' aplicació de l'exempció regulada  en l'art.82.1.c del Reial decret legislatiu 2/2004.

143855-TARIFAS - COMERÇ MIXT EN SUPERFÍCIES MENORS A 2500M2

Els establiments amb una superfície inferior a 2.500 m2 dedicats al comerç al detall de qualsevol classe d'articles en els que concorren els requisits de varietat, rotació i integració i que no comercialitzin entre tots els seus productes aliments i begudes, han de classificar-se en les rúbriques corresponents als articles objecte de venda.

143857-TARIFAS - LLICENCIATS EN EDUCACIÓ FÍSICA

Els Llicenciats en Educació Física i en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport es classificaran en la rúbrica o rúbriques de les Tarifes de l'impost que es corresponguin amb l'activitat que efectivament exerceixin. L'exercici de la docència físic esportiva exercida a títol individual i personal, quedaria classificada dins l'agrupació 82 de la secció segona, classificant als professionals de l'ensenyament en funció de l'activitat docent i per nivells educatius.

143858-TARIFAS - LLICENCIATS EN EDUCACIÓ FÍSICA

Els Llicenciats en Educació Física i en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport es classificaran en la rúbrica o rúbriques de les Tarifes de l'impost que es corresponguin amb l'activitat que efectivament exerceixin. L'exercici de les activitats relacionades amb la pràctica de l'esport, es classifiquen en l'agrupació 04, de la secció tercera-Activitats artístiques-, que agrupa les activitats relacionades amb l'esport.

143859-TARIFAS - LOCUTOR I ACTOR DE DOBLATGES PEL·LÍCULES

L'activitat d'actor de doblatge de pel·lícules es classifica en el grup 013-Actors de cinema i teatre - de la secció tercera de les Tarifes, relativa a activitats artístiques. En aquest grup s'inclouen els actors, protagonistes o no, així com els actors de varietats i de doblatge. L'activitat de locutor, en el cas que l'activitat es pugui definir com actor de veu o actor vocal per tenir un caràcter més interpretatiu o artístic, proporcionant la seva veu per a audiollibres, àudio teatre, pel·lícules d'animació, videojocs, també es classifica en el grup 013 de la secció tercera.