Salta al contingut principal

Confiscats a Madrid més de 100.000 articles falsos de telefonia mòbil valorats en més de quatre milions d'euros

Operació conjunta de l'Agència Tributària i Policia Nacional

  • La droga va ser localitzada per agents de Policia Nacional i del Servei de Vigilància Duanera i recuperada pels agents la Unitat de Subsol de la Policia Nacional

  • La investigació ve motivada com a conseqüència de la col·laboració internacional i de l'anàlisi d'embarcacions sospitoses de transportar carregaments de droga des d'Amèrica del Sud fins a Europa

18 de maig de 2022.- Funcionaris del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Policia Nacional, en el marc d'una operació contra el narcotràfic internacional, van procedir a la confiscació de 150 quilos de cocaïna en un mercant de bandera grega que es trobava fondejat al port de Las Palmas.

La investigació ve motivada com a conseqüència de la col·laboració internacional i de l'anàlisi d'embarcacions sospitoses de transportar carregaments de droga des d'Amèrica del Sud fins a Europa.

Gràcies a la col·laboració de les autoritats policials dels països d'origen i destinació, es va poder centrar la sospita en un mercant que ja havia estat controlat a Colòmbia i Portugal, on es van intervenir altres partides de cocaïna.

Agents de Servei de Vigilància Duanera van procedir a la inspecció tècnica del vaixell, el qual es trobava fondejat al port de Las Palmas, el passat dia 16 de maig.

Durant la inspecció va participar la Unitat de Subsol de la Policia Nacional amb equipament del qual tècnic es va poder accedir al pou d'àncores on es trobava oculta la droga.

Una vegada extreta la droga es va procedir a la seva pesada donant un resultat total de 150 quilos de cocaïna.

Aquesta nova actuació ve a confirmar que l'arxipèlag canari és un punt clau en les rutes marítimes de mercants que són procedents des d'Amèrica del Sud i recalen per realitzar escales tècniques.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-XreTLxCcSt