Salta al contingut principal

Novetats publicades a l'INFORMA de l'IRPF durant el mes de març del 2022

El programa INFORMA és una base de dades que conté, en format pregunta-resposta, els principals criteris d'aplicació de la normativa tributària. Està en constant actualització i cada mes s'introdueixen novetats.

El març de 2022, les novetats introduïdes amb relació a  l'  IRPF són les següents:

  1. Subvenció per millora eficiència energètica habitatge : l'ajuda o subvenció per obres de millora de l'eficiència energètica concedida pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda urbana, si no està exempta, té la consideració de guany o pèrdua patrimonial.

  2. Devolució excés tarifa plana d'autònom : en l'àmbit dels rendiments del treball la devolució a l'autònom societari de les cotitzacions no té incidència en la declaració de l'IRPF de l'exercici en què es realitza la devolució, sinó en les dels exercicis en què es van incloure com a despesa i retribució en espècie.

  3. Reducció general 2021 rendiment net activitats agrícoles, ramaderes i forestals : s'incrementa del 5 al 20 per cent la reducció a aplicar al rendiment net calculat el 2021 per a les activitats agrícoles, ramaderes i forestals.

Pots consultar les novetats: Novetats INFORMA de l'IRPF març 2022.