Salta al contingut principal

L'Agència Tributària intervé una embarcació esportiva amb 330 quilos d'haixix a la costa d'Almería

Lluita contra el narcotràfic

  • Detinguts els dos tripulants de l'embarcació, que pretenien justificar amb una suposada càrrega de peix l'enfonsada que es trobava la llanxa en la seva proa

22 d'abril de 2022.- Funcionaris del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han decomissat 330 quilos d'haixix que eren transportats a l'interior d'una embarcació recreativa a la costa d'Almería. En l'operació s'ha procedit també a la detenció dels dos tripulants de la llanxa, que mostrava un pronunciat enfonsament en la seva proa justificada pels detinguts amb una falsa càrrega de peix.

L'actuació es va dur a terme el passat 17 d'abril, quan a través dels mitjans de detecció del Servei de Vigilància Duanera, una patrullera amb base a Almería va marcar la presència d'una embarcació esportiva que navegava rumb nord cap a la costa d'Almeria i que podia haver efectuat un transbord en alt mar.

La patrullera de Vigilància Duanera es va adreçar a la trobada de l'objectiu per efectuar un reconeixement. Després d'assolir l'embarcació, els funcionaris van interrogar als seus tripulants, que van declarar venir de pescar, si bé no portaven càrrega de peix alguna. Després d'inspeccionar l'embarcació, que es trobava molt enfonsada de proa, van descobrir que en l'embarcació es trobaven diferents paquets envoltats en arpillera, dels utilitzats habitualment en el transport d'haixix.

Immediatament es va procedir a la detenció dels dos tripulants i a traslladar l'embarcació al port d'Almería, on es va efectuar un recompte exhaustiu, donant com a resultat la captura de 40 bonys de diferents mides que van llançar un pes total de 330 quilos d'haixix, d'acord amb un primer control de 'narcotest'.

Tant l'embarcació com la droga i altres efectes intervinguts, juntament amb les persones detingudes, van ser llocs a disposició del Jutjat d'Instrucció número dos d'Almería, que es trobava en funcions de guàrdia.

Prossegueixen els esbrinaments per tal de poder identificar si existeixen més persones implicades en els fets.