Salta al contingut principal

Dur cop al narcotràfic en la urbanització ‘La Germandat’ de Coria del Riu (Sevilla)

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional

  • Vint persones detingudes, 15.000 euros en efectiu  intervinguts, a més d'uns 250 quilos de marihuana, 73 quilos de cabdells, armes de foc i un vehicle
  • Se'ls imputen els delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i tinença il·lícita d'armes

22 d'agost de 2022.- El Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària en una operació conjunta amb agents de la Policia Nacional han detingut el passat dia 26 de juliol en la urbanització ‘La Germandat’, pertanyent a la localitat de Coria del Riu, a 20 persones, d'edats compreses entre els 20 i els 62 anys durant un macro operatiu, en què  s'han dut a terme 9 entrades i registres en els principals habitatges objecte de la investigació.

A més, els agents han intervingut 15.000 euros en efectiu, uns 250 quilos de plantes de marihuana i 73 quilos de cabdells, armes de foc, pistoles simulades, escopetes i un vehicle, entre altres efectes.

Forta alarma social

La investigació va començar a principis d'estiu en el marc de l'operació Albur-Currahee, de manera conjunta per ambdós cossos, després de tenir els agents coneixement de múltiples queixes veïnals, que van provocar una forta alarma social entre els veïns de la urbanització de Coro, que conviuen habitualment amb persones dedicades al tràfic il·lícit de drogues.

Els delinqüents s'integren en aquesta zona principalment per la seva específica localització geogràfica, en estar allunyada dels principals nuclis urbans, la qual cosa dificulta el desenvolupament de les investigacions i afavoreix la comissió delictiva.

Ardu treball de més d'un centenar d'agents

De manera conjunta agents de Vigilància Duanera i de Policia Nacional van dur a terme un macro dispositiu el passat dia 26 de juliol, que va comptar amb l'ardu treball de més d'un centenar d'agents, entre els quals cal destacar la presència i suport prestat per unitats especials i especialitzades de Policia Nacional com són els agents del Grup Operatiu Especial de Seguretat, la Unitat d'Intervenció Policial, la Unitat de Prevenció i Reacció, així com els Guies Canins  especialistes a trobar bitllets, armes i drogues.

Mitjançant acte judicial es van autoritzar 9 entrades i registres en els immobles dels principals investigats, els quals es van dur a terme el mes de juliol passat, en la urbanització ‘La Germandat’ del municipi de Coro, amb l'objectiu d'erradicar el cultiu i tràfic il·legal de substàncies perjudicials per a la salut, com és el cas de la marihuana.

Durant l'esmentat operatiu els agents van intervenir 15.000 euros en efectiu, 4.600 plantes de marihuana que van llançar un pes total de 241 kg, gran quantitat de cabdells de marihuana envasaments al buit i disposats per a la seva venda en el mercat il·lícit, amb un pes de 73 kg, 4 armes de foc, 2 pistoles simulades, 2 carrabines de balins, una escopeta, 7 navalles de grans dimensions i un vehicle.

També es va aconseguir detenir a una vintena d'homes i dones de  diferents edats, dedicats al cultiu, producció i venda, tant ‘indoor’ com ‘outdoor’ de marihuana, els quals van passar posteriorment a disposició judicial.

Als mateixos se'ls imputen els delictes de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric, en tenir també enganxada la llum de forma fraudulenta  i a algun d'ells també se li acusa de tinença il·lícita d'armes.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-lKGBn2OuaI