Salta al contingut principal

Desarticulada una organització criminal dedicada al tràfic internacional de drogues de Sevilla

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional

  • Els detinguts es dedicaven a distribuir marihuana amb un alt nivell de THC pels països del sud d'Europa
  • Utilitzaven una empresa de missatgeria com suport per a la distribució

15 de desembre de 2022.- Funcionaris del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en una operació conjunta amb agents de la Policia Nacional, han desarticulat el mes de setembre passat una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana assentada a Sevilla.

Durant l'operació es va detenir a quatre persones, dos d'elles en una empresa de missatgeria de la capital sevillà i les altres dos en un domicili situat en la localitat sevillana de Llits. A més, es van aprendre aproximadament un total de 25 quilos de marihuana distribuïts en diversos paquets.

Investigació dels fets

La investigació va començar quan els agents investigadors van interceptar en una empresa de missatgeria de la capital, dos paquets que contenien 13,5 quilos de cabdells de marihuana.

Tant els funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària com els agents de la Policia Nacional van iniciar una investigació per poder identificar la procedència i destinatari dels paquets.

En una primera fase es va poder detenir a dos de les persones encarregades d'entregar els paquets en l'empresa de missatgeria i conèixer el ‘modus operandi ’d'aquesta organització, la qual, es dedicava a adquirir grans quantitats de marihuana amb un alt percentatge de THC per a posteriorment distribuir-les als països del sud d'Europa.

Amb l'avenç de les investigacions es va poder localitzar també un immoble en la localitat sevillana de Llits que era utilitzat per l'organització per a l'envasament de les substàncies estupefaents.

Amb la corresponent autorització judicial d'entrada i registre del domicili es va practicar l'entrada en el domicili, trobant-se en el seu interior diversos útils per a la tasca descrita i intervenint-se, gràcies a la documentació trobada, dos paquets més amb 12 quilos de cabdells de marihuana llestos per enviar, sent procedent així mateix a la detenció dels altres dos individus.

Els detinguts han estat llocs a disposició de l'autoritat judicial, decretant-se l'ingrés a la presó d'un d'ells.

La investigació, que s'ha desenvolupat dins la col·laboració permanent entre Vigilància Duanera i la Policia Nacional en la lluita contra el tràfic de drogues a la província de Sevilla, continua oberta.

Vigilància Duanera: Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats 

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es