Salta al contingut principal

Desmantellada una fàbrica clandestina dedicada al contraban il·legal de tabac a través d'empreses de missatgeria

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional

  • Durant el registre dut a terme en coordinació per ambdós cossos a més de detenir a dues persones els agents han confiscat una tona de tabac
  • El gruix de la investigació es va desenvolupar principalment en els voltants de la localitat cordovesa d'Almodóvar del riu i la localitat sevillana d'Écija

5 de desembre de 2022.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Córdoba en operació conjunta amb agents de la Policia Nacional, han desarticulat a Almodóvar del Río (Córdoba) una fàbrica clandestina dedicada al contraban i comercialització il·legal de tabac a través d'empreses de missatgeria. Durant el registre dut a terme en coordinació per ambdues institucions, a més de detenir a dues persones, els agents han confiscat una tona de tabac.

Picat, envasament i distribuït a nivell Nacional

L'operació Almodóvar va començar de manera conjunta, quan els mateixos van creuar informacions en comú que apuntaven a una possible fàbrica il·legal de picada de tabac. El gruix de la investigació es va desenvolupar principalment entre els voltants de la localitat cordovesa d'Almodóvar del riu i la localitat sevillana d'Écija.

La informació recopilada i analitzada fins al moment, al costat de les diferents indagacions que es van dur a terme per ambdós cossos de manera coordinada, van determinar que es tractava d'un grup dedicat al contraban de tabac en totes les seves fases, des del picat del full fins a la distribució il·legal d'importants quantitats de tabac picat a tot el territori Nacional, mitjançant empreses de missatgeria.

Les primeres indagacions van permetre també identificar als principals sospitosos, així com el seu modus operandi per al transport de la mercaderia i la seva forma d'operar.

Desarticulació de punt molt actiu de comercialització

Per aquests fets i amb la corresponent autorització judicial es va ser procedent el passat dia 18 de novembre a l'entrada i registre conjunt de la principal nau investigada, ubicada en el polígon industrial San Ildefonso, pertanyent a la localitat d'Almodóvar del Río.

El dispositiu va culminar amb la desarticulació d'un punt molt actiu de comercialització de tabac picat, en el qual els agents van detenir als dos principals investigats, acusats d'un delicte de contraban.

A més, van intervenir 1.000 quilos de tabac picat, llest per ser distribuït, abundant maquinària per dur a terme tot el procés de picat i envasament, i un elevat nombre de borses grans de missatgeria, usades per enviar la mercaderia a les diferents províncies d'àmbit nacional. Els detinguts, juntament amb la mercaderia i efectes, van ser llocs a disposició de l'Autoritat Judicial competent.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-fkKrMVcX7K