Salta al contingut principal

Detingudes dues persones e confiscats 1.700 quilos d'haixix en el port esportiu de Marina de l'Est (Granada)

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Els detinguts van ser sorpresos desembarcant l'haixix des d'un iot

  • El jutge ha decretat presó per a ambdós

18 de juliol de 2022.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Guàrdia Civil, en el marc de l'operació ‘Nassarita 20 Owen’, han detingut el passat dia 4 de juliol a dues persones com presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues i han confiscat 1.700 quilos de pol·len d'haixix ocult en un iot atracat en el port esportiu de Marina de l'Est (Granada).

L'operació va començar diversos mesos endarrere amb la investigació d'un grup criminal dedicat al tràfic d'haixix des del Marroc cap a diferents països d'Europa, entre ells Espanya.

El passat dia 4 de juliol, els agents encarregats de la investigació van sorprendre ‘in fraganti ’a dos dels integrants del grup criminal, que tenien atracat el iot en el que viatjaven en el port esportiu de Marina de l'Est (Granada), quan es trobaven descarregant fardells d'haixix ocults en bosses de plàstic.

Els investigadors de Vigilància Duanera i de la Guàrdia Civil van registrar el iot i van descobrir 1.700 quilos d'haixix distribuïts en cinquanta-cinc fardells que van ser immediatament confiscats.

Aquesta operació ha estat realitzada de manera conjunta per agents del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Motril i de l'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Granada.

Els detinguts, de 65 i 53 anys d'edat i d'origen estranger, van ser llocs a disposició judicial, decretant-se presó per a ambdós.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-FO3pR4TiM9