Salta al contingut principal

Decomissats 592 quilos d'haixix a Huelva després d'una persecució per carretera de dos vehicles

Operació de l'Agència Tributària contra el narcotràfic

  • Els vehicles van fer cas omís dels senyals dels funcionaris i es van donar a la fuga, posant en perill la integritat dels altres vehicles que circulaven en aquell moment

  • La droga va confiscar després de la vigilància d'una finca en la que els investigadors sospitaven que estava emmagatzemat l'haixix

7 de juliol de 2022.- El Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Huelva ha intervingut 592 quilos d'haixix en la localitat habitant de Huelva del Racó en una acció contra el narcotràfic internacional.

L'operació es va iniciar a partir de les sospites dels investigadors del Servei de Vigilància Duanera de què en una finca del Racó s'emmagatzemava droga. L'acció operativa es va iniciar quan, fruit de la vigilància realitzada sobre la finca, es va detectar que l'organització estava traslladant la droga a un altre lloc utilitzant per això una furgoneta precedida d'un vehicle llançadora.

Immediatament, els funcionaris van intentar interceptar als vehicles que, fent cas omís dels senyals dels agents perquè es detinguessin, es van donar a la fuga posant en perill la integritat dels altres vehicles que circulaven en aquell moment. Després de diversos quilòmetres de persecució es va aconseguir intervenir la furgoneta que transportava la mercaderia. El conductor i els seus passatgers van aconseguir fugir.

Una vegada efectuat el recompte de la mercaderia, va donar com a resultat la recuperació de 592 quilos d'haixix.

Aquesta intervenció és fruit de les activitats d'intel·ligència, investigació i control que duen a terme els funcionaris de Vigilància Duanera, que analitzen el "modus operandi "de les organitzacions criminals especialitzades en la introducció de grans quantitats d'haixix per via marítima utilitzant embarcacions de pesca o recreatives.

La investigació segueix oberta i no es descarten detencions en els propers dies.

Vigilància Duanera: Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats 

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-iU1aPsWVEA