Salta al contingut principal

Intervinguts més de 18.000 efectes falsificats en establiments comercials a Lloret de Mar

Operació conjunta de l'Agència Tributària i Policia Nacional

  • Els agents han detingut a 16 persones i han inspeccionat 19 establiments on han localitzat nombrosos articles de conegudes marques valor de mercat del qual supera el mig milió d'euros

  • En una investigació paral·lela també s'ha desarticulat una xarxa de distribució a l'engròs d'articles tèxtils falsificats que es comercialitzaven en mercats de la província d'Alacant

  • Ambdues actuacions s'emmarquen dins una acció operativa liderada per Espanya a través de Policia Nacional relativa a la lluita contra la falsificació de marques i enquadrada en la iniciativa europea EMPACT, de lluita contra la comercialització de productes falsos

3 de juny de 2022.- Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, en una operació conjunta amb Agents de la Policia Nacional, ha intervingut més de 18.000 efectes falsificats en establiments comercials de Lloret de Mar (Girona). Els agents han detingut a 16 persones i han inspeccionat 19 establiments on han localitzat nombrosos articles de conegudes marques-tèxtils i de marroquineria, exposats o emmagatzemats i disposats per a la seva comercialització - valor de mercat del qual supera el mig milió d'euros. En una investigació paral·lela també s'ha desarticulat una xarxa de distribució a l'engròs d'articles tèxtils falsificats que es comercialitzaven en mercats de la província d'Alacant. Ambdues actuacions s'enquadren en la iniciativa europea EMPACT, que inclou diverses accions operatives en matèria de falsificació de marques, i de les quals la que dona lloc a aquestes operacions està liderada per Espanya a través de Policia Nacional.

La investigació es va iniciar el mes de març passat, quan els agents van rebre diverses denúncies formulades pels representants legals de diferents marques de reconegut prestigi. Aquestes denúncies estaven dirigides contra establiments oberts al públic de Lloret de Mar (Girona), on presumptament s'estaven emmagatzemant, oferint i comercialitzant nombrosos articles falsificats.

18.322 efectes intervinguts valorats en més de 549.660 euros

Després de diverses gestions policials, els agents van realitzar un dispositiu policial que va finalitzar amb la detenció de 16 persones i la inspecció de 19 establiments comercials. En ells van localitzar nombrosos productes falsificats de marques de reconegut prestigi que es trobaven exposats o emmagatzemats i perfectament disposats per a la seva distribució i comercialització il·lícita. Els efectes intervinguts són, principalment, articles tèxtils i complements com ara samarretes, pantalons, dessuadores, fornitures, bosses i marroquineria que vulneren els drets de propietat industrial de diferents marques conegudes, i valor de mercat del qual assoleix 549.660 euros.

A més, en el transcurs de la investigació també van localitzar diferents planxes per a la materialització "in situ "de les falsificacions, de tal manera que, mitjançant estampació, encunyat o enganxat, adherien el logotip de la marca sobre el producte de marroquineria o tèxtil.

Operació paral·lela amb distribució en mercats de la província d'Alacant

En una investigació paral·lela, s'ha detingut a tres persones i s'han intervingut un total de 17.667 articles tèxtils falsificats de conegudes marques. La investigació es va iniciar després d'intervenir peces de vestir falsificades-pols, samarretes i pantalons - que es venien en mercats de la província d'Alacant. Després de diverses gestions, els agents van localitzar dues naus industrials on s'estampaven i es venien a l'engròs els productes tèxtils.

Emmarcades dins la campanya europea EMPACT O.A 3.4 FAKESTAR liderada per Espanya a través de la Policia Nacional

Les dues actuacions s'emmarquen dins l'Acció Operativa 3.4 FAKESTAR, que lluita contra la comercialització de productes falsificats de marques reconegudes – concretament tèxtil fora de línia - liderada per Espanya a través de la Policia Nacional. L'acció FAKESTAR forma part d'un ampli grup d'actuacions europees de lluita contra la vulneració dels drets de propietat intel·lectual i industrial i falsificació de productes, tot això enquadrat en la iniciativa europea multidisciplinària EMPACT de lluita contra el crim organitzat en diversos àmbits.

En l'operació han participat les unitats operatives de Madrid i Catalunya de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Policia Nacional.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-qHDhALOZPD