Salta al contingut principal

Decomissats 12 quilos de cocaïna a una tripulant a l'aeroport de Barajas

Actuació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • La droga estava distribuïda en deu paquets allargats envoltats en cinta plàstica per dissimular olors, que es trobaven a l'interior de la maleta de la tripulant

6 de maig de 2022.- Funcionaris del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Guàrdia Civil, han aconseguit la detenció d'una tripulant mexicana quan intentava introduir al nostre país 11.950 grams de cocaïna de gran puresa.

L'actuació es va dur a terme el passat 24 d'abril, quan en el context d'una revisió d'equipatge mitjançant escàner de 'rajos x 'a la tripulació d'un vol procedent de Mèxic, es va detectar a l'interior d'una maleta la presència d'uns paquets susceptibles de contenir algun tipus de substància estupefaent.

Per això, es va procedir a l'obertura de l'equipatge sospitós en presència de la seva propietària, una de les tripulants del vol, localitzant a l'interior de la maleta una bossa amb deu paquets rectangulars envoltats en cinta adhesiva negra que contenien una substància blanquinosa similar en aspecte i olor de la cocaïna.

Després de prendre una mostra d'un dels paquets i analitzar la substància, el 'narcotest' va llançar un resultat positiu en cocaïna, per la qual cosa es van decomissar els paquets, que contenien un total aproximat d'11.950 grams de cocaïna de gran puresa.

En aquell moment es va procedir a la detenció per un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues de la tripulant, una dona d'origen mexicà de 38 anys d'edat.