Salta al contingut principal

Desarticulat un centre de producció de marihuana a Molvízar

Operació conjunta de l'Agència Tributària i Guàrdia Civil

  • Ha estat detingut un jove albanès pertanyent a una organització criminal internacional
  • En l'operació els agents han confiscat de 785 plantes de cànnabis satiu i una pistola detonadora modificada perquè disparés foc real

11 de novembre de 2022.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Guàrdia Civil, en el marc de l'operació ‘Lopi/Ocell’, han desarticulat un centre de producció de marihuana pertanyent a una organització criminal internacional a la localitat de Molvízar.

En aquesta operació ha estat detingut fins al moment un jove albanès, de vint-i-un anys d'edat, sense antecedents policials, com presumpte autor d'un delicte de pertinença a organització criminal, d'un delicte contra la salut pública per cultiu i tràfic de drogues, d'un delicte de tinença il·lícita d'armes i d'un delicte de defraudació d'electricitat.

En la fase d'explotació de l'operació, els agents han confiscat de 785 plantes de cànnabis satiu en diferents estats de creixement per assegurar-se una producció continuada de marihuana durant l'any; de 45 grams de marihuana i d'una pistola detonadora modificada perquè disparés foc real.

L'actuació s'inicia el mes d'octubre passat quan investigadors de la Guàrdia Civil de Salobreña van localitzar un centre de producció de marihuana als afores de la localitat de Molvízar que pertanyia a una organització criminal amb ramificacions a Albània, al capdavant del qual estaven dos ciutadans albanesos, la qual estava essent investigada per agents del Servei de Vigilància Duanera de Motril.

Una vegada obtingudes les proves concloents i obtinguda autorització del jutjat de Primera Instància i Instrucció número quatre de Motril es va procedir al registre de l'habitatge sospitosa.

En el dispositiu van participar funcionaris de Vigilància Duanera de Motril, juntament amb agents de la Guàrdia Civil de la Companyia de Motril, del Grup d'Acció Ràpida de la Guàrdia Civil, de la Unitat de Seguretat Ciutadana, del Servei Cinològic, de l'equip Pegàs i de la Unitat Aèria de la Comandància de Granada i de l'equip de Policia Judicial d'Almuñécar, juntament amb els i operaris de la companyia elèctrica.

Durant el registre es van trobar 185 plantes en estat de mitjana floració i d'altres 600 que encara no tenien flors, el que assegurava una producció continuada de marihuana durant els propers mesos. També van localitzar 48 grams de marihuana, dues borses amb llavors de cànnabis satiu i una pistola detonadora Reck Gas P6 modificada amb un canó estriat de calibre 6,35 perquè pogués disparar foc real.

Els operaris de la companyia elèctrica van certificar l'existència de dos dobles connexions de servei il·legals a la xarxa elèctrica, una monofàsica que marcava en el mesurament 71 amperes i una altra trifàsica que consumia 87, 47 i 64 amperes respectivament.

L'arma intervinguda ha estat enviada als laboratoris de Criminalística de la Guàrdia Civil per al seu estudi.

En l'habitatge es trobava un jove albanès que, en adonar-se de la presència dels agents, va abandonar l'habitatge i va fugir a la carrera per la muntanya, havent estat posteriorment assolit i detingut. El mateix ha ingressat a la presó.

L'operació continua oberta i es mantenen les indagacions per localitzar i detenir a l'altre implicat, sense que es descarti la possibilitat de realitzar més detencions.