Salta al contingut principal

Curs-estada sobre procediments tributaris i duaners dirigit a membres de la carrera fiscal

En el marc de col·laboració d'activitats formatives acordat entre la Fiscalia General de l'Estat i l'Agència Tributària, entre els dies 23 i 25 de novembre de 2022 ha tingut lloc un Curs-estada sobre procediments tributaris i duaners, dirigit a membres de la carrera fiscal.

La trobada va ser inaugurat per D. Javier Hurtado Puerta, Director del Departament d'Inspecció Financera i Tributària, i D. Jesús José Tirado Estrada, Fiscal de Sala Cap de la secció del Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem.

Durant el curs s'han analitzat diverses qüestions relatives a la competència inspectora, la salvaguarda dels drets fonamentals en els procediments de liquidació i execució, les estratègies d'informació i assistència que l'Agència Tributària posa a disposició de la ciutadania en garantia de la seguretat jurídica i la certesa en les seves actuacions, els controls censals, la normativa duanera de la  UE en el que fa referència als responsables del deute tributari i duanera en les importacions de béns, a més d'una anàlisi de la conflictivitat i litigiositat tributària i la descripció del sistema de control intern de l'Agència Tributària i la seva política de seguretat de la informació.