Salta al contingut principal

Confiscats al port de Cádiz 2.100 quilos d'haixix ocult en un contenidor amb ferralla

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Efectius de la Unitat Local d'Anàlisi de Riscos (ULAR) de la Duana de Cádiz han evitat la introducció de la partida en ser detectada la droga en un camió procedent de Fuerteventura

  • Com a resultat de la intervenció s'ha procedit a la detenció d'una persona i la investigació de diverses més

25 de novembre de 2022.- Efectius de la unitat d'anàlisi de risc de la Duana de Cádiz, integrada per funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i del Resguard Fiscal-guàrdia Civil, han evitat la introducció d'una partida d'haixix de 2.104 quilos que anava ser introduït a la Península. La droga va ser descoberta en un contenidor contingut declarat del qual era ferralla i que tenia per destinació la província de Sevilla. El contenidor formava part d'una expedició composta per cinc més que estan a l'espera de ser inspeccionats.

L'operació va tenir lloc en el matí del passat dia 17 de novembre, quan els membres de la ULAR van proposar per a inspecció un contenidor de ferralla que havia estat declarat per a despatx duaner.

Diversos indicis van fer que l'enviament fos proposat per a inspecció en el punt d'inspecció fronterer (PIF) de la Duana de Cádiz. Després de l'obertura del contenidor, es va observar en un primer moment només la mercaderia declarada (ferralla) però, després d'un examen minuciós, es van detectar diverses treus d'arpillera que contenien 60 fardells d'haixix d'uns 30-40 quilos cadascun, resultant una quantitat total confiscada d'uns 2.100 quilos.

S'ha procedit a la detenció d'una persona i no es descarten futures detencions. Les investigacions segueixen obertes, havent-se entregat totes les actuacions al Jutjat de Guàrdia de Cádiz.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-iD3ROqeDU2