Salta al contingut principal

Interceptats al port d'Algesires dos contenidors amb set vehicles d'alta gamma robats

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Els contenidors van arribar al port d'Algesires en contenidors procedents dels Estats Units
  • El valor de mercat dels vehicles supera els 500.000 euros

21 d'octubre de 2022.- La Unitat d'Anàlisi de Riscos (UAR) de la Duana d'Algesires, composta per funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i guàrdies civils de la Comandància d'Algesires, ha interceptat en les instal·lacions del port d'Algesires tres contenidors que transportaven en el seu interior set vehicles robats.

Els agents, en el marc de les anàlisis de riscos que es realitzan diàriament al port d'Algesires per a la detecció de vehicles robats, van interceptar tres contenidors procedents dels Estats Units, amb destinació a països africans, contingut del qual podia no correspondre's amb la mercaderia declarada.

Davant aquesta sospita es va procedir a l'obertura dels contenidors, trobant en el seu interior set vehicles d'alta gamma amb alt equipament valor del qual en el mercat supera els 500.000 euros.

Després de les verificacions oportunes, en col·laboració amb les autoritats estatunidenques, els agents van comprovar que es tractava de vehicles robats, alguns dels quals havien estat utilitzats en atracaments perpetrats al país americà, segons la informació obtinguda.

Dels fets s'han instruït les corresponents diligències, les quals han estat posades a disposició de l'Autoritat Judicial.

Els vehicles han estat enviats al seu país d'origen per ser retornats als seus respectius propietaris.