Salta al contingut principal

L'Agència Tributària celebra el Seminari sobre "Investigació i repressió del trànsit d'il·lícits i blanqueig de capitals"

La Delegació Especial de l'Agència Tributària a les Canarias, juntament amb la Direcció Adjunta del Servei de Vigilància Duanera, ha organitzat el seminari sobre "Investigació i repressió del trànsit d'il·lícits i blanqueig de capitals", que es va celebrar, de manera presencial i Virtual Zoom, els dies 21 i 22 de setembre a Las Palmas de Gran Canaria, Santa Cruz de Tenerife i Madrid.

Els ponents del Seminari van tractar temes relacionats amb contraban de mercaderies de lícit comerç, contraban de mercaderies estancades, tràfic d'estupefaents, blanqueig de capitals, propietat intel·lectual i industrial, comanda de seguretat en el tràfic d'estupefaents, delictes de naturalesa fiscal i tributària i finalment, "Aspectes processals rellevants en la investigació de delictes econòmics i la seva dimensió internacional (OEI i CRI)"; amb especial atenció a "Les dificultats en l'obtenció de la prova en el blanqueig de capitals i delictes societaris", "Els administradors societaris, el seu paper i responsabilitat, posició dels mateixos, derivació de responsabilitat dels administradors", l'"Aixecament del vel" i "Noves modalitats d'investigació marítima de vigilància duanera".

El dia 21 de setembre es va realitzar la visita als patrullers "Còndors" i "Sacre" del Servei de Vigilància Duanera, a Las Palmas de Gran Canaria i a Santa Cruz de Tenerife.

En el Congrés van participar professionals de l'àmbit tributari, especialistes de reconegut prestigi de la judicatura, de la Fiscalia i de l'Administració tributària.

L'acte de clausura del Congrés va estar presidit per D. Manuel Montesinos Diez de la Lastra, Subdirector General d'Operacions, Direcció Adjunta de Vigilància Duanera, Departament de Duanes e IIEE., la Sra. Virgínia Díaz Muñoz, Delegada de l' AEAT a Santa Cruz de Tenerife i la  Il·lma. Sra. María Farnés Martínez Frigola, Fiscal Cap Provincial de Santa Cruz de Tenerife.