Salta al contingut principal

Intervinguts 500 quilos de tabac de contraban en Montilla

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional

  • La picada de tabac es trobava preparada per a la seva distribució per tot el territori nacional
  • S'ha detingut a dues persones com presumptes autores d'un delicte de contraban

19 d'abril de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Córdoba i agents de la Policia Nacional d'Écija han realitzat una operació conjunta en la que ha confiscat 500 quilos de picada d'embolicar i s'ha detingut a dues persones com presumptes autores d'un presumpte delicte de contraban.

La investigació va començar fa diversos mesos en detectar-se moviments sospitosos d'un veí de la localitat sevillana d'Écija. Aquests moviments van posar de manifest la possibilitat que estigués realitzant portis amb el gènere il·lícit fins a la localitat cordovesa de Montilla.

La investigació culmino en l'operatiu que es va dur a terme per ambdós cossos el passat 22 de març en la localitat cordovesa de Montilla, quan va ser interceptada una furgoneta de lloguer en el moment en el que el conductor anava a procedir a descarregar el gènere que transportava, uns 500 quilos de picada de tabac, que serien distribuïts per tot el territori nacional.

Posteriorment, i fruit de les investigacions efectuades pels agents, es va localitzar i va detenir a un segon individu, també relacionat amb els fets.

La valoració del gènere il·lícit confiscat ascendeix a 69.440 euros.

Tant els efectes intervinguts com els dos detinguts han estat llocs a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de la localitat de Montilla.

La investigació continua oberta, per la qual cosa no es descarta que es produeixin més detencions en els propers dies.