Salta al contingut principal

Dos detinguts a Sevilla per tràfic internacional de marihuana i haixix

  • El principal responsable, un ciutadà alemany, realitzava ‘viatges llampec’ a Espanya per obtenir el producte a sota preu, enviar-ho per paqueteria a localitats pròximes al seu domicili a Alemanya i retornar a origen per vendre la mercaderia triplicant el seu valor

31 de juliol de 2023.- L'Agència Tributària i Guàrdia Civil, en el marc de l'operació conjunta ‘Guanaquímica-San Francisco’ de la Unitat Local d'Anàlisi de Riscos (ULAR) de Sevilla, han detingut a dos individus en la localitat sevillana per tràfic internacional de marihuana i haixix. El principal responsable, un ciutadà alemany, realitzava ‘viatges llampec’ a Espanya per obtenir el producte a sota preu, remetre-ho per paqueteria a localitats pròximes al seu domicili a Alemanya i retornar a origen per vendre la mercaderia triplicant el seu valor, fet que suposa una mecànica innovadora d'enviament d'aquestes substàncies des de la ciutat sevillana.

A partir de les anàlisis realitzats i la tasca investigadora de la ULAR, unitat composta per personal del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i de la Unitat d'Anàlisi i Investigació Fiscal i Fronteres – UDAIFF– de la Guàrdia Civil del Port de Sevilla, es van detectar dos enviaments de paqueteria, un amb cinc quilos de cabdells de cànnabis i un altre amb poc més de cinc quilos d'haixix amb destinació Alemanya.

A partir d'aquell moment, s'inicien les actuacions necessàries per al descobriment i localització dels responsables de l'enviament a Espanya abans que abandonessin el país, donant com a resultat la posada a disposició judicial, en qualitat de detingut, d'un ciutadà alemany moments abans d'abandonar el territori nacional, i d'un segon individu en qualitat d'investigat no detingut.

En el marc de la mateixa operació, la ULAR va ser procedent també a la detenció i posada a disposició judicial d'una altra persona, de nacionalitat espanyola, a què se li van confiscar 15 quilos de cabdells de cànnabis. D'acord amb les investigacions, aquesta persona sol·licitava mostres gratuïtes d'uns cinc quilos de cabdells cadascuna a diferents proveïdors d'uns altres països d'Europa, en especial Itàlia, amb l'excusa d'establir una relació comercial futura si la mercaderia era de qualitat per a l'elaboració de supòsits derivats.

Segon cas, amb el Regne Unit

Després de la intervenció dels enviaments a Alemanya, els investigadors van realitzar una actuació no connectada amb l'anterior, però que podria tenir el mateix ‘modus operandi ’. En una empresa de missatgeria de Sevilla van detectar un enviament amb destinació el Regne Unit en interior del qual es van localitzar cinc quilos de cabdells de marihuana i tres quilos d'haixix. Continuen les investigacions obertes, per la qual cosa no es descarten més detencions.