Salta al contingut principal

L'Agència Tributària incauta 24.000 paquets de tabac de contraban al Campo de Gibraltar

  • El gènere es trobava repartit en un total de 48 caixes de 50 cartrons
  • La captura es realitza en el riu Guadarranque, després d'una persecució a petites pneumàtiques contrabandistes

19 de desembre de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària a Algesires han confiscat 24.000 paquets de tabac en la zona del Campo de Gibraltar. L'operatiu es va desenvolupar durant la matinada de dimarts a dimecres, quan els funcionaris van albirar diverses petites embarcacions pneumàtiques carregant tabac a la colònia de Gibraltar.

Immediatament es va preparar el corresponent dispositiu de control amb mitjans navals i terrestres, per a la qual cosa es va realitzar un desplegament del personal terrestre per tota la badia d'Algesires en espera de què es materialitzi la partida de tabac, al mateix temps que diversos patrullers de Vigilància Duanera van acudir en demanda dels objectius detectats amb la intenció d'interceptar-los.

Mentre es desenvolupava en la mar la persecució d'algunes d'aquestes pneumàtiques, unes altres van procedir a descarregar el gènere de contraban en terra, per a la qual cosa van remuntar el tram del riu Guadarranque, moviments que van ser controlats en qualsevol moment pels funcionaris de Vigilància Duanera desplegades per la zona.

Un grup d'aquests agents de Duanes va procedir a la intervenció en el propi riu, no podent practicar detencions atès que els contrabandistes es van donar a la fuga emparant-se en el que és abrupte del terreny i en la foscor regnant, encara que sí es va aconseguir decomissar un total de 48 caixes de tabac, el que equival a 24.000 paquets de tabac de contraban, valorades en més de 100.000 euros.

Tant el gènere intervingut com les actuacions realitzades han estat posades a disposició del jutjat de San Roque en funcions de guàrdia.

La investigació continua oberta, per la qual cosa no es descarta que es produeixi alguna detenció en els propers dies.

Vigilància Duanera: Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats

Telèfon gratuït 900351378.

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-qM4N2CfYPQ