Salta al contingut principal

Desarticulada una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana a Dos Hermanas

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional

  • Confiscades més de 5.600 plantes de marihuana, un vehicle i diners en efectiu
  • Detinguts tres veïns de la localitat natzarena

10 de gener de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta, han desarticulat una organització dedicada al tràfic de drogues a Dos Hermanas (Sevilla), que ha culminat amb la detenció de tres veïns de la localitat natzarena com presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

L'operació, denominada ‘Búcaro-Palace’, es va iniciar a principis de 2022, quan els investigadors van detectar a Dos Hermanas un grup actiu d'individus que s'estarien dedicant al cultiu de marihuana per a la seva posterior distribució.

Fruit de les indagacions es va poder identificar als sospitosos i localitzar diversos immobles que estarien utilitzant per al cultiu de les plantes. En concret es tractava de dos habitatges ubicats en el barri dels Montecillos i un xalet situat en una urbanització als afores de Dos Hermanas.

El passat 20 de desembre, després d'obtenir les corresponents autoritzacions judicials, es va dur a terme l'explotació de l'operació, donant com a resultat la captura de més de 5.600 plantes de marihuana en diferents fases de creixement, un vehicle d'alta gamma i diners en efectiu.

A més, es van practicar tres detencions, essent tots els detinguts naturals i veïns del local idad sevillana de Dos Hermanas, els quals van ser llocs a disposició de l'autoritat judicial, acusats per delictes contra la salut pública, juntament amb la droga i els efectes confiscats.

L'operació conjunta, desenvolupada per la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de Sevilla i la Policia Nacional, roman oberta i no es descarten properes detencions.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-cL55ggUTWr