Salta al contingut principal

Intervinguts 700 quilos d'haixix a la Ria de Huelva

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • La droga era transportada en una embarcació semirígida
  • Els tripulants de la llanxa van emprendre la fugida arribant a envestir l'embarcació policial en diverses ocasions

14 de gener de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Guàrdia Civil, en una operació conjunta, han intervingut 700 quilos d'haixix a la Ria de Huelva i han detingut a dues persones com presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

L'operació es va realitzar en el matí del dia 9 de gener, quan es va tenir coneixement en la Central Operativa de la presència d'una embarcació semirígida que navegava des de la Ria de Punta Umbría en direcció a la Ria de Huelva i que podia estar carregada de droga. La vigilància sobre la zona havia estat iniciada per funcionaris de l'Agència Tributària i agents de la Guàrdia Civil la matinada anterior quan, després d'investigacions dutes a terme, es va poder conèixer el possible desembarcament de l'estupefaent.

Per això, una vegada albirada l'embarcació, es va passar avís al Servei Marítim provincial de la Guàrdia Civil perquè comprovés la càrrega que transportava. En detectar la presència policial, els tripulants de la llanxa van emprendre la fugida, arribant fins i tot a envestir l'embarcació policial en diverses ocasions.

Finalment, els agents van aconseguir abordar l'embarcació, reduir als seus ocupants i intervenir la seva càrrega.

Una vegada en port i després de realitzar la descàrrega, es van comptabilitzar 20 fardells que contenien 700 quilos d'haixix. També es van intervenir dos telèfons mòbils i un GPS.

Els detinguts i les diligències instruïdes han estat llocs a disposició de l'autoritat judicial competent.

En l'operació han intervingut funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària al costat d'agents per a la Lluita Contra el Narcotràfic OCON-EDOA i del Servei Marítim Provincial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Huelva.