Salta al contingut principal

Decomissats 100 quilos de picada de tabac en el maleter d'un vehicle a Badajoz

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Hi ha dos detinguts de nacionalitat portuguesa 
  • També s'ha intervingut el vehicle on transportaven el tabac de contraban

19 de gener de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Guàrdia Civil, en una operació conjunta, han decomissat 100 quilos de picada de tabac sense les precintes reglamentàries que era transportat en el maleter d'un vehicle i han detinguts a dues persones de nacionalitat portuguesa relacionades amb els fets.

La investigació va començar a finals de l'any 2022, quan es va realitzar una actuació en la que se li va intervenir picada de tabac sense precintes a un dels detinguts, aixecant-se la corresponent acta per infracció administrativa de contraban. Després d'aquella intervenció, el detingut estava essent investigat.

L'operació es va desenvolupar el passat 12 de gener, en detectar a l'investigat en la Barriada del Gurugú de Badajoz conduint un vehicle.

Davant els indicis existents de què pogués transportar tabac de contraban se li va indicar amb senyals lluminosos i acústics que detingués el vehicle. Una vegada identificats els dos ocupants es va procedir al reconeixement i registre del turisme. Després de ser interrogats, un dels detinguts va manifestar que transportaven 100 quilos de tabac picat, fet que va ser confirmat pel registre.

Les actuacions van continuar en les dependències de la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de la Dependència Regional de Duanes i Impostos Especials de l'Agència Tributària de Badajoz, on es va ratificar mitjançant pesada que l'intervingut eren 100 quilos tabac picat. Posteriorment es van prendre mostres per a anàlisi.

Com a conseqüència es va procedir a la detenció per a presa de declaració de les dues persones relacionades amb els fets, així com a la intervenció del vehicle que transportava el gènere.