Salta al contingut principal

Detingut un home al port de València que transportava en el seu vehicle deu tortugues d'una espècie en perill d'extinció

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • La detenció es va produir després del registre efectuat durant el desembarcament d'un vaixell procedent de Mostaganem (Algèria) en una de les terminals del port

28 de febrer de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Guàrdia Civil, en una operació conjunta, han detingut al port de València a un home que transportava en el seu vehicle deu tortugues de l'espècie ‘Testudo Graeca’ quan intentava introduir-les al nostre país.

Els fets van tenir lloc el passat 13 de febrer quan els funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i agents de la Guàrdia Civil de València, mentre realitzaven tasques pròpies de vigilància de fronteres, van desplegar un punt de verificació de passatgers i mercaderies en una de les terminals del port.

Durant el desembarcament d'un vaixell procedent de Mostaganem (Algèria), els investigadors van identificar a un ciutadà algerià, que va manifestar als agents que no tenia res que declarar.

Després de realitzar un registre de les seves pertinences i del vehicle en el que viatjava, es va aconseguir localitzar una caixa de cartró que portava en el seu interior deu tortugues ‘Testudo Graeca’, espècie inclosa en la Llista Vermella del IUCN d'espècies amenaçades d'extinció, com totes les del gènere ‘Testudo’.

Al detingut, un home de 70 anys i de nacionalitat algeriana, se li atribueix un delicte de tràfic il·legal d'espècies protegides o en perill d'extinció.

Les diligències han estat entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 18 de València.