Salta al contingut principal

Confiscats a Murcia 560 quilos d'haixix ocult en un contenidor de roba usada amb origen a les Canarias

Operació conjunta de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil

  • Detingudes 12 persones durant la receptació de la droga en un polígon de la localitat murciana de Ceutí

6 de febrer de 2023.- Vigilància Duanera de l'Agència Tributària i la Guàrdia Civil, en el marc de l'operació ‘Inèrcia’, han intervingut 560 quilos d'haixix ocult en un contenidor de 40 peus amb origen en el port de la Llum de Las Palmas i destinació en un polígon de la localitat de Ceutí, Murcia. En el marc d'aquesta operació denominada ‘Inèrcia’ s'ha procedit a la detenció de 12 persones, d'edats compreses entre 18 i 52 anys, després de ser sorpreses pels operatius d'ambdós cossos durant la receptació de la droga.

Fruit de la vigilància, seguiment i una intensa anàlisi de riscos per part dels funcionaris de Vigilància Duanera  i de la de la UDAIF de la Guàrdia Civil del port de la Llum a Las Palmas de Gran Canaria, els investigadors van determinar a finals de novembre passat que un carregament d'uns 560 quilos d'haixix anava a ser enviat en un contenidor de 40 peus que declarava portar gairebé deu tones de roba usada amb arribada al port d'Alacant, per al seu posterior trasllat per una empresa de transport contractada per l'organització fins a la seva destinació final en la localitat murciana.

Una vegada es va realitzar la descàrrega del contenidor a Alacant, receptándolo la mateixa persona que el va enviar des del port d'origen, es van realitzar les vigilàncies oportunes conjuntament entre Vigilància Duanera i la Guàrdia Civil, podent detectar els investigadors com al lloc de destinació de la droga a Murcia es duien a terme nombroses mesures de contravigilància per part de les persones receptores de la partida, que tenien ple control del polígon industrial al que anava dirigit el carregament.

Després d'un intent frustrat de recepció del contenidor el mateix dia 2 de desembre, finalment l'empresa de transport va poder realitzar l'entrega el dia 5. En el transcurs de la investigació, i en detectar els operatius que els receptors de l'haixix es trobaven revisant els sacs que portaven la droga, es va dur a terme un ràpid desplegament policial, procedint a la detenció de 12 persones relacionades amb aquesta entrega.

Entrades i registres

A causa dels indicis i evidències que es van detectar per l'origen de les persones involucrades i la destinació de la droga, es van dur a terme registres en un domicili i un bar a Málaga, així com en una nau en el polígon industrial dels Torra-vos de Ceutí, Murcia.

A més, en ambdós registres es va trobar documentació relacionada amb els enviaments d'uns altres contenidors des de Las Palmas de Gran Canaria, així com matrícules estrangeres i un navegador GPS nàutic.

Per tot això, el passat 7 de desembre, els detinguts van ser llocs a disposició del Jutjat en funcions de guàrdia de Molina de Segura (Murcia), i s'ha decretat l'ingrés a la presó del principal responsable de l'enviament.

Aquesta operació policial va ser duta a terme pel Servei de Vigilància Duanera de Las Palmas i Alacant, així com per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de Las Palmas, la UDAIF de la Companyia Fiscal de Las Palmas i, comptant-se amb els suports de diferents unitats de les Comandàncies de la Guàrdia Civil de Murcia, Alacant i Málaga.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-UTkC4JahuP