Salta al contingut principal

Decomissades més de 12.000 paquets de cigarrets de contraban en la localitat malaguenya de Torre del Mar

  • El conductor del vehicle que transportava part del tabac ha estat detingut i acusat d'un delicte de contraban

  • Les actuacions han permès localitzar un garatge on s'emmagatzemava el tabac il·legal

14 de juliol de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària, juntament amb agents de la Guàrdia Civil, han decomissat 12.250 paquets de tabac de contraban, de les quals part estaven essent transportades a l'interior d'un vehicle i la resta estaven emmagatzemades en un traster de la localitat malaguenya de Torre del Mar.

Les actuacions es van produir quan els agents van cridar l'alto a un vehicle en interior del qual van descobrir dotze caixes que contenien 6.000 paquets de tabac. Aquesta mercaderia havia estat treta d'un garatge que estava essent utilitzat de magatzem i en el qual es van trobar d'altres 6.250 paquets.

L'operació ha conclòs amb la detenció de la persona que conduïa el vehicle, a què se li atribueix un presumpte delicte de contraban i a la captura d'un total de 12.250 paquets de tabac que mancava de les corresponents precintes fiscals i de la qual valoració s'aproxima als 50.000 euros. A més, ha estat intervingut el vehicle que servia com a mitjà per al transport de la mercaderia il·legal, així com els diners en efectiu que portava el detingut, 11.650 euros.

Han participat en les investigacions membres de la Unitat Operativa de Vigilància Duanera de Málaga i de la Patrulla Fiscal i de Fronteres de la localitat malaguenya d'Algarrobo de la Guàrdia Civil, els qui continuen amb les actuacions tendents a la localització de tots els integrants encarregats de la distribució i emmagatzematge il·legal de tabac.

Tant els efectes intervinguts com el detingut han estat llocs a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Vélez Málaga.

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-Thur9mWE0b