Salta al contingut principal

Desmantellada una macroplantació "indoor" de marihuana amb 3.200 plantes i 70 quilos de cabdells

  • La plantació estava ubicada en una nau de grans dimensions, amb una superfície de més de 600 metres quadrats i dos pisos, on es va localitzar una complexa instal·lació destinada al cultiu de marihuana
  • Detinguts quatre individus de nacionalitat espanyola com presumptes autors de delictes de contraban i defraudació de fluid elèctric

21 de juliol de 2023.- Funcionaris de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària pertanyents a la Unitat Operativa de Cádiz, han culminat l'operació denominada operació ‘Vaquera’ contra el cultiu de marihuana, que s'ha saldat amb el desmantellament d'una macroplantació a Jerez de la Frontera.

La investigació es va iniciar a principis d'aquest any, quan agents de Vigilància Duanera de Cádiz van detectar una presumpta plantació de marihuana a l'interior d'una explotació ramadera caprina, situada en la pedania de San Isidro de Guadalete, pertanyent al municipi de Jerez de la Frontera.

Davant aquests indicis, es van iniciar les investigacions necessàries per identificar a les persones que accedien a l'explotació, donant com a resultat que diverses d'elles tenien antecedents per contraban i contra la salut pública per estar relacionats amb unes altres plantacions de marihuana tipus ‘indoor’.

D'altra banda, a través de la companyia subministradora d'energia elèctrica es va poder saber que l'explotació mancava de contracte de subministrament i que els consums eren molt elevats, per la qual cosa tot indicava l'existència d'una plantació de marihuana de grans dimensions.

Una vegada identificats els presumptes responsables, es va decretar per part del jutjat de guàrdia de Jerez de la Frontera l'entrada i registre de la referida explotació ramadera, que va ser realitzada el passat 6 de juliol.

Després d'accedir al seu interior, els investigadors de Vigilància Duanera de les Unitats de Cádiz i Jerez de la Frontera van trobar una nau de grans dimensions, amb una superfície de més de 600 metres quadrats i dos pisos, on van localitzar una complexa instal·lació destinada al cultiu de marihuana, amb focus, ventiladors, filtres, màquines d'extracció d'aire, transformadors, sala d'assecat, màquines per envasar al buit i altres aparells.

En total s'han intervingut 3.200 plantes de marihuana i més de 70 quilos de cabdells, i s'ha procedit a la detenció de quatre individus de nacionalitat espanyola com presumptes autors d'un delicte de contraban i contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric.

Així mateix, en el moment de practicar l'entrada i registre un cinquè individu que estava a l'interior de la nau va aconseguir donar-se a la fuga.

Tant els detinguts com els gèneres intervinguts han estat llocs a disposició del Jutjat de Guàrdia de Jerez de la Frontera.

La investigació continua oberta per part dels investigadors de Vigilància Duanera amb l’objecte d'arribar a l'aclariment total dels fets i a la localització del cinquè individu que va aconseguir donar-se a la fuga, per la qual cosa no es descarta que en els propers dies es produeixin més detencions.

Vigilància Duanera: Presentació de denúncies per contraban i delictes relacionats 

Telèfon gratuït 900351378

Adreça electrònica: denunciasvigilanciaaduanera@correo.aeat.es

Filmació de l'operatiu (per descarregar el vídeo s'ha d'introduir l'adreça següent web):

https://we.tl/t-BXTLPhp7e8